Ankara'da hain saldırı! Bombalı eylem girişimi: Olayla ilgili son gelişmeler

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kızılay'da hain bir bombalı saldırı girişimi oldu. 2 teröristten biri kendini patlatırken diğer terörist ise polis tarafından etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili son gelişmeler...


Tarih: 02.10.2023 00:05 Güncelleme: 02.10.2023 14:23

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kızılay'da dün sabah saatlerinde patlama meydana gelmişti. 2 teröristin gerçekleştirdiği eylemde 1 terörist kendini patlatırken, diğer terörist ise polis ekiplerinin başarılı müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

 

Haber anlık olarak güncellenmektedir…

 

13:25 - İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

 

12:54 - İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişimiyle ilgili konuşan Bakan Tunç, "Saldırıyla ilgili adli süreç devam ediyor. Diğer teröristin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor." dedi.

 

09:15 - Kendilerini davulcu olarak tanıtan teröristler yakın köye düğün için gittiklerini ve davullarının patladığını söylediler. Kadın ve çocuğun daha sonra 2 teröristten ayrıldıkları bildirildi. Teröristlerin eylemde kullanmak için gasp ettiği hafif ticari aracın durumu hakkında güvenlik güçlerine bilgi verildiği, araç plakasının ilgili birimlere bildirildiği anlaşılırken, arama kaydı bulunmasına rağmen Ankara’ya kadar nasıl geldiği, neden yakalanamadığı da araştırılıyor.

 

08:39 - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Bölücü Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda BTÖ’nün faaliyetlerinden tutuklu/hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım toplayan; sözde kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği, barınabileceği güvenli evleri oluşturan şahıslar tespit edilmiş ve yakalanmalarına yönelik İstanbul’da 11 ilçemizde ve Kırklareli’nde 26 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. HDP il sözcüsü ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 20 şahıs yakalanarak gözaltına alındı."

 

07:03 - İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanlığı binasına PKK’lı 2 terörist bombalı saldırı girişiminde bulundu. İki polis memuru teröristleri fark etti. Bunun üzerine teröristlerden biri üzerindeki bombayı patlattı, diğeri etkisiz hale getirildi. Olay yerinde 9.7 kilo C-4 patlayıcı madde ve çok sayıda silah ele geçirildi.


Abone Ol 

Meteoroloji bu kentleri sarı kodla uyardı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Onlarca estetik geçirdi! Dünyanın en büyük dudaklarına sahip, yeni hedefini açıkladı

Korkunç olay! Evini bastı: Kurşun yağdırdı

Feci kaza! Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı: Çok sayıda yaralı var

İşte yeni düzenlemenin detayları! Erdoğan, 'Öğretmenlerimiz müsterih olsun' diyerek açıkladı

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu