TÜRSAB Batı Antalya Başkanı Perçin: "Yasanın çıkmasını bekliyoruz"

TÜRSAB Batı Antalya Başkanı Perçin: "Yasanın çıkmasını bekliyoruz"

Türsab Batı Antalya Başkanı Rıza Perçin, 'türsab Yasasının Yeniden Düzenlenerek Ve Dünya Turizmine Uyarlanarak Acilen Tekrar Meclisten Geçirilmelidir. İnaniyoruz Ki, Yeni Yasasının Çikmasi İle Birlikte Haksız Rekabetin Önüne Geçilece


Tarih: 26.09.2019 15:30

TÜRSAB Batı Antalya Başkanı Rıza Perçin, "TÜRSAB yasasının yeniden düzenlenerek ve dünya turizmine uyarlanarak acilen tekrar meclisten geçirilmelidir. İnanıyoruz ki, Yeni yasasının çıkması ile birlikte haksız rekabetin önüne geçilecek, turizm gelirlerinin artması sağlanacak, herkes sektörün gelişmesi için enerjisini harcayacaktır" dedi.

TÜRSAB Batı Antalya Başkanı Rıza Perçin, katıldığı bir radyo programında gündemi değerlendirdi. Başkan Perçin, beklenen TÜRSAB yasasının bir an önce çıkmasını beklediklerini söyledi. Perçin, “1972 yılında hazırlanan ve halen yürürlükte olan TÜRSAB yasasının yeniden düzenlenerek ve dünya turizmine uyarlanarak acilen tekrar meclisten geçirilmelidir. İnanıyoruz ki, Yeni yasasının çıkması ile birlikte haksız rekabetin önüne geçilecek, turizm gelirlerinin artması sağlanacak, herkes sektörün gelişmesi için enerjisini harcayacaktır. Yasanın Bakanlıkta olduğunu biliyoruz. Şu ana kadar çıkmasını beklediğimiz yasanın bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Sayın Bakanımızın da bu konu ile ilgili yakından ilgilendiğini biliyoruz ve kendisine de güveniyoruz” ifadelerinde bulundu.

"Ülkemizde çok büyük rehber eksiği var"

Rehber eksikliği konusunu da dile getiren Perçin, “Bölgemizde rehber sıkıntısı var. Kısaca şöyle özetlemek gerekirse, bölgemize milyonlarca misafir getiren lokomotif acentelerden ortak duyduğumuz şikayet örneğin, St. Nicolaus Müzesi, Myra Antik Kenti, Patara,Phaselis gibi turlara bugün 10 otobüs yazdık. Normalde bu sayı 20 otobüs olabilirdi. Rehber olmadığı için 10 otobüste kaldık. Rehbersiz tura çıkmanın yasak olduğunu da düşünürsek bu da ekonomik anlamda acentalarımıza hem kişi başında turizm anlamında, hem de ülkemiz kasasına girecek olan geliri de çok fazla oranda düşürmekte. Bir ören yerine 500 bin kişi giriyorsa, rehberlerin çoğalması halinde bu sayının üç katına çıkacağına inanıyorum” diye belirtti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı