Apple bombaları peş peş patlattı! Türkiye fiyatları belli oldu

Apple bombaları peş peş patlattı! Türkiye fiyatları belli oldu

Apple yeni cihazlarını tanıttı. eni iPad Pro'ların ve iMac'in Türkiye fiyatları da açıklandı.


Tarih: 21.04.2021 00:23

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirdiği lansman CEO Tim Cook'un konuşması ile başladı.

Tim Cook'un tanıttığı ilk servis Apple Podcasts oldu. Bu servis önümüzdeki aydan itibaren 170 ülke ve bölgede kullanıma açılacak. Podcast servisi kullanıcılarına reklamsız hizmet sunacak.

apple

MOR RENK SÜRPRİZİ 

Lansmanda iPhone 12 ve iPhone 12 Mini için gelen yeni renk de belli oldu. Apple bu modellere mor rengi de entegre etti. Mor iPhone'ların 23 Nisan'dan itibaren ön siparişe açılacağı açıklandı. Mor iPhone'lar 30 Nisan'dan itibaren ise bütün Apple mağazalarından satın alınabilecek.

apple

Kısa mesafe geniş bant kablosuz bağlantı üzerinden değerli eşyalarınızı takip etmenizi sağlayan Apple AirTags de lansmada görücüye çıkan ürünler kervanına katıldı. Ürünün ABD fiyatı 29 dolar olarak belirlendi. 4'lü paketin fiyatı ise 99 dolar oldu.

apple

AirTags'in 30 Nisan itibariyle satışa sunulacağı açıklandı. İstediğiniz her eşyayı anlık olarak takip edebilmenize imkan tanıyan Airtags kullanıcısına sesli uyarı imkanı da sunuyor.

Lansmanda Apple TV 4K ve yeni Apple TV kumandası da görücüye çıktı. Ürünün 32 GB'lık versiyonu 179 dolar, 64 GB versiyonu ise 199 dolar fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacak.

apple

YENİ iMAC GÖRÜCÜYE ÇIKTI 

Lansmanın en büyük sürprizlerinden birisi de yeni iMac oldu. M1 ile gelen ürün ultra ince yapısı ile dikkat çekiyor. Cihaz 2 thunderbolt ve 2 USB-C'ye ev sahipliği yapıyor.

7 FARKLI RENK SEÇENEĞİ 

7 renk seçeneği ile gelen cihaz 24 inç ekrana ev sahipliği yapıyor. Yeni iMac 1080p webcam'e de sahip. Başka bir deyişle cihaz FaceTime HD kamera ile geliyor.

Apple bu kamerayı 'Bugüne kadar bir Mac'e koyduğumuz en iyi kamera' olarak lanse etti. Cihaz ayrıca 6 hoparlöre sahip. Apple keynote'a son dönemin popüler uygulaması Zoom'u da eklediğini duyurdu. Cihazın 21.5 inç modellere kıyasla yüzde 50 daha hızlı olduğu açıklandı.

YENİ iMAC'LERİN TÜRKİYE FİYATLARI BELLİ OLDU 

Cihazların Türkiye fiyatları da belli oldu. Yeni iMac'ler Türkiyede 14 bin 499 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Cihazların ABD fiyatları ise 1299 ve 1499 dolar olarak belirlendi.

apple

Yeni Magic Keyboard'u da görücüye çıkaran Apple, klavyede touch ID'ye de yer verdi.

macOS Big Sur işletim sistemiyle gelen cihaz, 4.5K retina ekran, stüdyo kalitesinde mikrofonlar ve altılı hoparlör sistemine sahip. Apple iMac'in şimdiye kadarki en iyi kamera ve ses performansına ev sahipliği yaptığı iddiasında

iPAD PRO M1 İLE GELİYOR 

Apple yeni iPad'de 8 çekirdekli M1'e yer verdi. Cihazın PS5 ve Xbox kontrolcüleri ile çalışabildiği ve bir önceki modelden yüzde 50 daha hızlı olduğu açıklandı.

iPad Pro'nun Thunderbolt ve USB4'ü desteklediği açıklandı. Cihaz ayrıca 5G'ye de ev sahipliği yapıyor. Cihaz Apple’ın iddiasına göre eski modele oranla CPU’da yüzde 50, GPU’da ise yüzde 40 daha yüksek performans sunuyor.

iPad Pro'da 1.000 nit (1.600 maksimum) sunan Liquid Retina XDR isimli bir ekran kullanılıyor. Apple bunun 10 bin farklı Mini-LED ışığı ile ortaya çıktığını belirtiyor.

Apple yeni iPad Pro'larda 11 ve 12.9 inç olmak üzere iki opsiyon sunuyor. Söz konusu Mini-LED ekran sadece 12.9 inçlik versiyonda yer alıyor.

Cihazların ABD fiyatları ise 799 ve 1099 dolar olarak açıklandı.Thunderbolt desteği olan yeni iPad Pro, dışa 6K çözünürlükte görüntü de verebiliyor.

iPad Pro’nun arka tarafında 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip olan geniş açılı ana kamera ve 10 Megapiksel f/2.4 diyaframa sahip ultra geniş açılı ikinci kamera yer alıyor.

2 kat optik ve 5 kat dijital yakınlaştırma sunan cihaz, 4K 60 FPS video kaydı gerçekleştirebiliyor. Cihazın ön tarafında ise 12 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera karşımıza çıkıyor.

iPAD PRO'LARIN TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLDU 

11 inçlik model Türkiye'de 8 bin 599 TL'den başlayan fiyatlar ile, 12.9 inçlik model ise 11 bin 999 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Ürünler uzay grisi ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği ile geliyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı