Türkiye'ye meteor düştü mü?

Türkiye'ye meteor düştü mü?

Türkiye'ye meteor düştü mü? Meteor nedir? Türkiye'de meteor yağmuru mu var? İşte, tüm detaylar haberimizde...


Tarih: 28.02.2021 00:00

Geçtiğimiz akşam 27 Mayıs tarihinde Türkiye'ye meteor düştü mü? Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine AFAD ve UMKE ekipleri bu iddiayı araştırdı ve yetkililerden açıklamalar geldi. Meteor nedir? Meteor düşmesi nedir? Türkiye'de hangi illere meteor düştü? Erzurum, Erzincan, Tunceli, Sivas, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Ordu ve Trabzon’a meteor düştü mü? Gök taşı nedir? Türkiye'de meteor yağmuru mu var? Bu soruların cevabı haberimizde...

Sosyal medyada paylaşılan meteor görüntüleri, Türkiye'nin gündemine oturdu. Meteor düştü iddialarının ardından meteor videosu birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Gökyüzünde parlama şeklinde ortaya çıkan ve yanarak yavaş yavaş kaybolan görüntü nedeniyle vatandaşlar, “Türkiye’ye meteor mu düştü” sorusuna yanıt aramaya başladı.

Peki, Türkiye’ye meteor mu düştü? Meteor (gök taşı) nedir? İşte, merak edilenler..

TÜRKİYE'YE METEOR MU DÜŞTÜ?

Sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan görüntülerde birkaç saniye süren ışık hüzmesi göktaşı olarak yorumlandı. Bu hüzme, özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunan illerle birlikte Ankara, Kayseri, Tokat’ta da görüldü.

Sivas'ın birkaç ilçesinde yaşayan bazı kişiler jandarmayı arayarak “Gök taşı gördük” şeklinde ihbarlarda bulundu. İhbar üzerine AFAD ve UMKE ekipleri, gök taşının görüldüğü iddia edilen yerlerde inceleme başlattı.

AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri, Sivas’ın Gürün ilçesi ile Kangal ilçesi arasında kalan kırsal alanda alan taraması yaptı. Ancak yapılan taramada herhangi bir bulguya rastlanılmadı.

METEOR NEDİR?

Uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddeler, gök taşı ya da meteorit olarak adlandırılır. Düşen nesne kuyruklu yıldız, asteroit veya meteordur. Bunlar uzaydan herhangi bir gezegene veya Dünya’nın atmosferine girer ve genellikle yeryüzüne ulaşamadan eriyerek atmosfere karışır.

Objeler, dünyanın atmosferine girdikten hemen sonra sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimler nedeniyle ısınmaya ve sonrasında bu ısıyı yaymaya başlar. Böylelikle meteora dönüşerek ateş topu oluşturur. Kayan yıldız olarak da bilinir.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

Sevindiren haber geldi! Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum