Birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Sıcaklık düşüyor, kuvvetli sağanak yağış var

Birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Sıcaklık düşüyor, kuvvetli sağanak yağış var

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte, 19 Ekim 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 19.10.2023 08:08 Güncelleme: 19.10.2023 08:46

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) son hava durumu tahminini yayınladı. Türkiye genelinde hava koşulları parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağışlar Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerini etkileyecek. Ayrıca, Afyonkarahisar, Denizli ve Çankırı çevrelerinde de yağışlar bekleniyor.

 

Yağışlar, özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde, bu akşam saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinde kuvvetli olacak. Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

 

hava durumu

 

Rüzgar, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecektir. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis olasılığı bulunmaktadır.

 

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, ancak iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacak. Genellikle kuzeyden esen hafif rüzgarlar, doğu kesimlerde ise güneyden hafif ila orta kuvvette rüzgarlar beklenmektedir. Yarından itibaren ise Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi tahmin edilmektedir.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Anahtar Kelimeler: hava durumu son dakika
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler