Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar esareti! Hayatı olumsuz yönde etkiliyor

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından bölgemizde; Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar yağışı etkisini gösteriyor. Vatandaşlar, biriken karları temizlerken, belediye ekipleri de kırsal alanda karla mücadele ediyor.


Tarih: 01.02.2023 12:12

Bölgemizde son günlerde kar yağışı etkisini gösteriyor.

 

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönden de etkiliyor.

 

Bitlis'te kar yağışı

 

bitlis

 

İlçede 3 gündür aralıklarla kar yağışı etkili olurken, belediye ekipleri de merkezdeki cadde ve sokaklarda temizleme çalışmasını sürdürüyor. Çarşı merkezinde esnaf iş yerinin önünde biriken karı temizlerken, bazı araçların karlara gömülü kaldığı görülüyor.


Esnaf Koray Akkaya, güzel bir güne kar yağışıyla uyandıklarını söyleyerek, “3 gündür aralıksız durmadan yağıyor. Sabah uyandık iş yerlerimizin önünü, araçlarımızın üzerini temizledik. Çok şükür 3 gündür bayağı kar yağdı. Bekliyorduk zaten kar yağmasını, geç geldi ama güzel oldu” dedi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin verilerine göre kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olacağı bildirildi.

 

Muş'ta kar yağışı

 

muş

 

Malazgirt ilçesinde dün gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Uzun zamandır beklenen karın yağmasıyla birlikte sürücüler ulaşımda sıkıntı yaşarken, Malazgirt Belediyesi ekipleri de yollarda kapanma ve buzlanma riskine karşı yoğun çalışma başlattı.


Belediye ekipleri ilçe merkezine topladıkları kar kütlelerini ise araçlarla ilçe dışına çıkarıyor.


Karın yağmasına çok sevindiğini dile getiren esnaf Rıdvan Yıldırım, “Son günlerde bölgemizde etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. İlçede kar yağışı yoğun bir şekilde devam etmekte. Bizler bu duruma çok sevindik. Çünkü bu yılın bayağı bir kurak geçeceğini hissediyorduk ama şu anda kar yağışı devam ediyor” dedi.

 

Hakkari'de kar yağışı

 

hakkari

 

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan onlarca köy ve mezra yolu il özel idaresi karla mücadele ekiplerinin geceli gündüzlü çalışması sonucunda yeniden ulaşıma açıldı. Kapalı olan 10 yerleşim yolunun açılması içinde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.


İl özel idaresi yetkilileri, Şemdinli ilçesinde 2 köy ve 8 mezra olmak üzere 10 yerleşim yolunun kapalı olduğunu bildirdi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı