Muş

Muş'ta PKK'nın finans kaynağına darbe

Muş merkezli 4 ilde yapılan operasyonlarda 26 bin 796 paket kaçak sigara, kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen 59 bin 745 TL ile PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirilirken, Bulanık'ta yapılan operasyonda 3 k


Tarih: 03.10.2017 17:15

Terör örgütü PKK'nın en büyük finans kaynaklarından olan gümrük kaçağı sigara ve bundan elde edilen gelirlerin önlenmesine yönelik Muş merkezli 4 ilde yapılan operasyonlarda, 26 bin 796 paket kaçak sigara, kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen 59 bin 745 TL ile kaçakçılık faaliyetlerinde kullanan bir adet minibüs ve PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi. 
 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütlerinin finans kaynaklarından biri olan gümrük kaçağı sigara ve sigara kaçakçılığından elde edilen gelirlere yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.
 

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda, Muş merkezli 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, 14 kişi yakalanmış, yakalanan şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 26 bin 796 Paket gümrük kaçağı sigara, kaçakçılıktan elde edilen para 59 bin 745 TL, kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan 1 adet minibüs ile PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi.

 

Muş'taki uyuşturucu operasyonu

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bulanık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ile mücadele kapsamında, sokak satıcılarına yönelik çalışma yapıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalar neticesinde uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen bir kişinin uyuşturucu madde satışı yaparken suçüstü yakalandığının ifade edildiği açıklamada, "Söz konusu şahsın ikametinde ve eklentilerinde yapılan aramada 3 kilo 300 gram esrar maddesi ve 185 kilogram Hint Keneviri ele geçirilmiştir. Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan işlem yapılan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Van 1. Ağır Ceza Mahkemesince Kasten Öldürme suçundan aranması olduğu tespit edilen diğer şahıs hakkında da 'Kullanmak için Uyuşturucu Madde Bulundurmak' suçundan işlem yapılmış ve şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi.


Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi