Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte, 3 Ekim 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 03.10.2023 08:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun güney bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar yer yer çok kuvvetli olabilirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında şiddetli yağışlar yaşanabilir.

 

Hava sıcaklığı: Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde sıcaklıklar normallerinin 3-5 derece altında olacak.

 

Rüzgar durumu: Genel olarak kuzeyli rüzgarlar eserken, güneydoğu bölgelerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara ve Ege kıyılarında kuzey rüzgarları yer yer kısa süreli kuvvetli olabilirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) etkili olacak.

 

Sel ve heyelan uyarıları: Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında şiddetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli yağışlar etkisini sürdürecek, Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

 

Dikkat çekilen diğer bölgeler: Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Elazığ, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde de yerel olarak kuvvetli yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Anahtar Kelimeler: hava durumu son dakika
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Meteoroloji'den kritik uyarılar! Sağanak var: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Borç yükü ve kota yalanıyla işçi kıyımı yapan Van Büyükşehir, yüzlerce işçi alacak

Mide bulandıran olayda çarpıcı gelişme! 15 kişinin tecavüz ettiği kızdan haber var

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu