Bu kez güneşe ateş etmediler! Hava sıcaklığı 44 dereceye ulaştı

Adana hava sıcaklığı her geçen gün daha da yükseliyor... Termometreler 44 dereceyi gösterdi, vatandaşlar sulama kanallarında serinlemeye çalıştı.


Tarih: 08.07.2023 12:48 Güncelleme: 08.07.2023 12:54

Dünyada üst üste sıcaklık rekorları kırılırken Adana’da da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte sıcaklık gölgede 33,6 derece olarak ölçülürken park ve bahçelerdeki termometreler 44 dereceye ulaştı.


Gençler sıcak hava dalgasından kurtulmak için sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı. Her yıl onlarca gencin boğulduğu kanalda ölümüne serinliğe atlayan çocuklar pes dedirtti. Sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar ise dondurmacıların önünde kuyruk oluşturdu. Hal böyle olunca da kentte dondurma satışları adeta patladı.

 

adana sıcak



“Günlük 750-800 kilogram dondurma”


İhlas Haber Ajansı’na konuşan dondurmacı Mustafa Polat, “Adana’da son dönemlerde sıcaklık çok arttı. Sıcaklık artınca gündüzleri ve akşamları dondurmaya yoğun bir talep var. Bizlerde bu talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Günlük çok yoğun bir kapasiteye ulaştık. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız” dedi.


Günlük 750-800 kilogram dondurma sattıklarını belirten Polat, “Vatandaşlar Adana sıcağında dondurma yiyerek serinlemeye çalışıyor. Adanalılar güneşe ateş etmesinler, kanala atlamasınlar buyursunlar dondurma ikram edelim” diye konuştu.


Kanala atlayarak serinleyemediğini belirten gençlerden Yasemin Aktürk ise bu nedenle arkadaşlarıyla dondurma yemeye geldiğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: adana güneş sıcak hava
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü

Van'da kaçak inci kefali avlayan 4 kişiye 85 bin 394 lira ceza kesildi

Çocukların dedikodu kavgası! 16 yaşındaki akranını vurdu

Taha Duymaz ve iki kardeşi depremde hayatını kaybetti! Acılı annenin buruk günü

Yabancıların sağlık giderleri ücretsiz mi olacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var