Bugün 10 Kasım! 83 yıllık özlem: Saygı ve minnetle anıyoruz

Bugün 10 Kasım! 83 yıllık özlem: Saygı ve minnetle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83'üncü sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.


Tarih: 10.11.2021 09:05

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

10 Kasım günleri saat 09.05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye'deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir'de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı

Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Sel ve baskınları yaşanacak! 18 kente sarı kodlu uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

İpekyolu Belediyesi terör merkezine mi dönüştürülüyor? Terörist yakınlarına önemli görevler veriliyor