Ciğerlerimiz yanıyor! Üç ilimiz alevlere teslim, görüntüler endişe verici

Kahramanmaraş, Manisa ve Antalya'da orman yangını çıktı. Üç ilimizde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bölgelerden gelen görüntüler ise endişe veriyor.


Tarih: 25.07.2023 07:25 Güncelleme: 25.07.2023 09:49

Kahramanmaraş, Manisa ve Antalya'daki orman yangınlarında ciğerimiz yanıyor…

 

Üç ilimizde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

 

Kahramanmaraş'ta orman yangını

 

Dulkadiroğlu ilçesi Kabasakal Mahallesi mevkiinde saat 17.00'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve jandarma da destek veriyor. Yangına 16 arazöz, 8 su tankı, 5 yer ekibi, 2 jandarma helikopteri, 4 orman bölge helikopteri, 2 dozer, 1 loader, 1 kepçe, 1 greyder ve 150 personel ile müdahale edilirken, arazinin engebeli olması çalışmaları güçleştiriyor. Seyrek orman yapısı ve sıklıkla otluk alana sahip bölgede rüzgarın da etkisiyle alevler farklı noktalardan yayılmaya devam ediyor. Yangında şu ana kadar yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

 

kahramanmaraş orman yangını

 

Manisa'da orman yangını

 

Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar Mahallesi mevkiindeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına 9 uçak, 15’i gündüz, 4’ü gece görüşlü toplam 19 helikopter, 56 arazöz, 13 su ikmal aracı, 5 iş makinesi, 450 Orman Genel Müdürlüğü personelinin yanı sıra; 15 Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekibi, 13 su tankeri müdahale ediyor. Ayrıca İzmir’den de 3 itfaiye ile birlikte İzmir ve Manisa’dan 10 TOMA, AFAD ekipleri ve 4 ambulans yangını söndürme çalışmalarına destek veriyor.


Yangın, Hatıplar Mahallesi mevkisinden rüzgarın da etkisiyle Sarısığırlı Mahallesi'ne yöneldi. Mahallede yaşayan vatandaşlar jandarma ekiplerince tahliye edilirken, alevler evlere sıçradı. Yangında mahsur kalan vatandaşlar jandarma tarafından güvenli bölgelere yönlendirildi. Ayrıca mahalleye komşu olan 3 mahalle de tedbir amaçlı boşaltıldı.



Vali Karadeniz: “14 ev kül oldu”


Ekiplerin yoğun mücadelesi sonrası Sarısığırlı Mahallesi mevkiindeki alevler kontrol altına alındı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, mahalleye giderek incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz, “Sarısığırlı Mahallemiz yangından en fazla etkilenen bölge oldu. Bu mahallemizde 14 ev yangından etkilendi. 3 tane de dam yangında hasar gördü. Herhangi bir can kaybımız yok. Herhangi bir hayvan varlığından da kayıp yok. Sadece bağlı bir köpek yangın nedeniyle telef oldu. Diğer mahallelerimizde herhangi bir tehlike yok ancak tedbiren boşaltma işlemi devam ediyor. Söndürme çalışmaları devam ediyor. Yarından itibaren de hasar tespit çalışmalarına başlanacak. İki yönden ilerledi yangın. Sarıçam Mahallesi tarafındaki kısmı kontrol altına alınması için çalışma devam ediyor. Diğer taraftaki kısım kontrol altında. Diğer taraf da kontrol altına alınırsa soğutma çalışmasına başlanacak. Birkaç saat içerisinde sonuca ulaşırız” dedi.



Yangına gece de müdahale devam ediyor


Öte yandan gece görüşlü helikopterlerin de devreye girmesiyle yangına gece de hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor.

 

manisa orman yangını,

 

Antalya'da orman yangını

 

Kemer ilçesine bağlı Göynük Mahallesi Değirmendere mevkiinde saat 21.00 sıralarında orman yangını çıktı. İhbarla birlikte bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ederken, rüzgarla birlikte yayılma tehdidi gösteren alevleri kontrol altına almak için jandarma ekipleri, komandolar ve çok sayıda gönüllü de çalışmalara destek veriyor. Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

 

antalya orman yangını

Anahtar Kelimeler: orman yangını son dakika
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Sağanak yağış bugün de devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Anneler Günü kutlu olsun! En güzel farklı ve anlamlı Anneler Günü mesajları

Erciş'te öğrencilerin muhteşem koreografisi! Yaptıkları kalple kutladılar

Toz kâbusu! Maskesiz dışarı çıkmayın: Göz gözü görmüyor, araçlar çamura bulandı

Kız arkadaşıyla yürüyordu! Arkasına yaklaştı sonrası korkunç

Yüksekova'da 5 metrelik kar tünelleri! Görenler adeta büyüleniyor

Ekmek yediği yere ihanet etti! Emekli zabıta, Suriyeli çobanın korkunç saldırısında can verdi