Dehşet anları güvenlik kamerasında! Asrın felaketinin yeni görüntüsü ortaya çıktı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremin Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yeni görüntüsü ortaya çıktı.


Tarih: 03.03.2023 15:34 Güncelleme: 03.03.2023 14:37

Deprem felaketinin üzerinden 25 gün geçti...


 

Asrın felaketinde can kaybının 45 bin 89'a yükseldiği açıklandı.


 

Depremin ardından görüntüler de gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde güvenlik kamerasından çekilen yeni görüntü ortaya çıktı.


 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, facianın boyutu güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. İslahiye'de, 7.7'lik depremin yaşandığı anlardaki görüntülerde 5 katlı binanın çökme anı kameralara yansıdı. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli sabah 04.17'deki deprem anında İslahiye'deki bir marketteki rafların sallanması da güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kesilen elektrikler nedeniyle rafların döküldüğü ve yıkıldığı anlar karanlık olması nedeniyle görüntülenemezken, jeneratör devreye girdikten sonra yıkılmış raflar ve dökülmüş ürünlerin görüntüleri kameralarda yer aldı. Aynı depremde İslahiye'deki başka bir güvenlik kamerasının deprem anında kaydettiği görüntülerde ise 5 katlı binanın çökme anı yer aldı.


 

Öğlen saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem esnasında ise İslahiye'deki bir benzin istasyonunun güvenlik kameraları, yaşanan paniği ve 6 katlı bir binanın çökme anlarını görüntüledi.


 

Kameralar, istasyon önünde bekleyen vatandaşların hızla araçlara binmelerini ve bazı vatandaşların yaya olarak kaçmalarının yanı sıra, binanın çökmesi ve hemen ardından yükselen toz bulutunu kayıt altına aldı.


 

Depremin şiddetinde en net görüntü


 

Elbistan merkezli 7.6'lık depremin en şiddetli dalgaları ise bir başka güvenlik kamerasına yansıdı. Henüz yeri tam belirlenemeyen kamera görüntülerinde P olarak adlandırılan ilk dalgalar ile ikinci en şiddetli dalgası olan S dalgaları ile çevredeki sesler de net bir şekilde yer aldı. Depremin en yıkıcı dalgalarının kayıt altına alındığı deprem anındaki görüntülerde sallantıyla birlikte tek katlı ahşap yapıdan hızla kaçan bir köpeğin panik anları da görüntülere yansıdı.


Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu