Deprem beklenen iller açıklandı! Peki haritada Van var mı? Tehlike sürüyor

Deprem beklenen iller açıklandı! Peki haritada Van var mı? Tehlike sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından merak edilen "Hangi illerde deprem bekleniyor?" sorusuna cevap geldi. İşte, 7 büyüklüğünde deprem beklenen 24 ilimiz...


Tarih: 06.09.2023 07:25

Deprem ülkesinde yaşadığımızın her fırsatta altını çizen ve bir an önce önlem almak gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, dikkat çeken yeni bir çalışmaya imza attı. Son olarak Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışma dikkat çekerken “altından doğrudan fay hattı geçen 24 ili” açıkladı.

 

van deprem

 

İŞTE DEPREM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA OLAN 24 ŞEHİR

 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Jeoloji Mühendisleri Odası'nın incelediği deprem haritasına göre; Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor. Bunun yanı sıra, Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

 

Türkiye'de pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada yer alıyor. Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.

 

deprem

 

VAN AKTİF FAY HATLARI ÜZERİNDE YER ALIYOR

 

Türkiye'de birçok şehir aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek beklenilen iller arasında 2. Bölgede Van’da yer aldı. Özalp’tan Van Gölü’nün içinden geçen fay aktif fay hattı üzerinde yer alıyor. Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerin kaynağı, daha önce varlığı bilinmeyen Van Fayı olarak kayıtlara geçti.2011 depreminden sonra Van Gölü Havzasında tespit edilebilen 11 tane aktif fay hattı bulunuyor.


Anahtar Kelimeler: deprem van
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü