Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar: “Güçlü Türkiye, güçlü KKTC”

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar: “Güçlü Türkiye, güçlü KKTC”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır'da Peygamberler ve Krallar Şehri'ni ziyaretinde, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir KKTC için önemine vurgu yaptı. DİYARBAKIR (İGFA) - KKTC Cumhurbaşka


Tarih: 06.07.2021 17:30


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Diyarbakır'da Peygamberler ve Krallar Şehri'ni ziyaretinde, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir KKTC için önemine vurgu yaptı.

DİYARBAKIR (İGFA) - KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Asur kral mezarlarına ve iki peygamberin mezarına ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın Eğil ilçesini ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, KKTC'de yaşayan ve öğrenci olarak bulunan çok sayıda Diyarbakırlı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki köprülerin daha da güçleneceğine inanç belirterek, aradaki bağların çok sağlam olduğunu kaydetti.

KKTC'de 20 Temmuz kutlama törenleri için hazırlıkların başladığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin de kutlamalar için KKTC'de olacağını hatırlattı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor