Düzce'de deprem! Çok sayıda ili salladı: Açıklamalar peş peşe

Düzce'nin Gölkaya ilçesinde sabaha karşı 04:08'te 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çok sayıda ilde hissedilirken, açıklamalar ise peş peşe geldi.


Tarih: 23.11.2022 10:04

Son Dakika deprem haberleri ve bilgilerini resmi verilerle paylaşan AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı.

 

DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ



Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.



50 KİŞİ YARALANDI



Saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra 09.30 itibarıyla büyüklükleri 0.9 ile 4.3 arasında değişen 106 adet artçı deprem meydana geldi. AFAD depremde Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 kişi yaralandığını açıkladı.

 

İşte Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından saat saat yaşanan gelişmeler...

 

09:36 106 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

 

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bugün sabaha karşı 04:08'de Gölyaka'da (Düzce) meydana gelen Mw 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra saat 09:30 itibarıyla büyüklükleri 0.9 ile 4.3 arasında değişen 106 adet artçı deprem meydana gelmiştir. Deprem bölgesindeki hasarlı yapılara girilmemesi önemle rica olunur." denildi.

artçı

08:55 AFAD: CAN KAYBI YOK

 

AFAD, Gölyaka'daki depremde Düzce'de 37, İstanbul’da 1, Zonguldak'ta 6, Sakarya'da 1 ve Bolu'da 1 olmak üzere 46 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

08:17 BAKAN YANIK: 10 PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ GÖREVLENDİRDİK

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak amacıyla 5 araç 20 meslek elemanından oluşan 10 Psikososyal Destek Ekibi görevlendirdik. Ekiplerimiz KYK yurtları ve toplanma alanlarında vatandaşlarımıza destek verecek" mesajını paylaştı.

soylu

07:20 BAKAN SOYLU: 70'İN ÜZERİNDE ARTÇI DEPREM OLDU

 

Deprem bölgesine giden Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada "Hasarlı binalarda durmamak lazım ama bize şu ana kadar ağır hasarlı bir binayla ilgili bilgi gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Hem 04:30 hem sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Valililerle görüştü. Mahalle mahalle yavaş yavaş kontrollü şekilde elektrik veriliyor. Elektrikle ilgili herhangi bir kesinti söz konusu olmayacak. Tedbire yönelik belli bir periyotta kesinti söz konusu. 70'in üzerinde artçı sarsıntı oldu. Vatandaşlarımıza ekipler battaniye olsun, kendilerinin dışarıdaki imkanlarını sağlamak için desteklerini sağlıyor. AFAD ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor, intikal etmiş olumsuz bir durum yok. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

 

07:13 BAKAN KOCA: YARALI SAYISI 35

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" mesajını paylaştı.

deprem

05:22 BAKAN SOYLU: CAN KAYBI YOK

 

CNN Türk canlı yayınında depreme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hepimize geçmiş olsun. Şu an AFAD Başkanlığı'ndaydız. Bölgelerle kurduğumuz irtibatlarda can kaybı yok. Birkaç yüksekten atlama dışında yaralanma bilgisi de yok.

 

Bölgelerle kurduğumuz irtibatlarda can kaybı yok. Birkaç ahır yıkılması dışında olumsuz bir durum yok. 112'lerden aldığımız bilgilerde ve ihbarlarda şu ana kadar herhangi olumsuz bir bilgi yok. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı evlerde eşyaların düşmesi sonucu küçük yaralanmalar söz konusu. Şu ana kadar Gölyaka'da tarafımıza ulaşmış bir can kaybı yok. Taramalar yapıldı, olumsuz bir bilgi henüz yok. Artçılar devam ediyor. Şu ana kadar 21 artçı deprem oldu, en büyüğü 4.2. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

 

04:49 BAKAN KURUM: TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun" ifadelerini kullandı.

harita

05:40 SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI: CİDDİ BİR HASAR VE CAN KAYBI YOK

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada "AFAD koordinasyon merkezine doğru gidiyorum. Şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı yok. Sakaryamızda yaşayan bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depreme alışkınız. 99 depreminde de belediye başkanıydım. Depremle yaşayan bir bölgedeyiz. O günden bugüne ciddi tedbirler alındı. Yatay yapılaşmaya gidildi. Biz hazırlıklıyız. Ekiplerimiz hazırlıklı. Devamlı eğitimler görüyoruz. Aman daha dikkatli olalım. Her zaman sizlerle beraberiz" diye konuştu.

 

04:52 DÜZCE VALİSİ: EKİPLER SAHADA

 

Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi.

 

04:43 İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce depremi sonrası yaptığı açıklamada, "Depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

bina

04.37 BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR HABER YOK



Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce'de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir. Bütün ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Bütün evin dolapları açıldı. Bütün cam eşyalar kırıldı. Depremi bundan 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız. Son dönemde yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük kısmı dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz" dedi.

 04:32 MANSUR YAVAŞ: KÖTÜ HABER YOK

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü Haber almadık" dedi.

 

EMNİYET: EKİPLERİMİZ SAHADA

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Düzce'de meydana gelen Deprem sonrası ekiplerin sahada olduğunu belirterek, "Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" ifadelerine yer verildi.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı