Yeni eğitim öğretim başladı

Yeni eğitim öğretim başladı

ANKARA (İGFA) - Uzun bir aradan sonra haftada 5 gün yüz yüze eğitim için yeni eğitim ve öğretim yılı koronavirüs tedbirleri çerçevesinde başladı.Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 58 bin okula maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyacı i


Tarih: 06.09.2021 08:57

ANKARA (İGFA) - Uzun bir aradan sonra haftada 5 gün yüz yüze eğitim için yeni eğitim ve öğretim yılı koronavirüs tedbirleri çerçevesinde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 58 bin okula maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyacı için 650 milyon lira ödenek göndeririken, 113 bin temizlik personeli görevlendirdi. Okullardaki ortak alanlara el antiseptikleri konuldu.

AŞISIZ ÖĞRETMEN VE ÇALIŞANLARDAN PCR TESTİ İSTENECEK

Ders saatleri azaltılmazken, teneffüs ve beslenme saatleri, kalabalık oluşmaması için farklı zamanlarda planlandı. Okullarla birlikte kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar açıldı. Aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanları haftada iki kez PCR testi vermesi kararlaştırıldı.

VELİLERDEN HES KODU

Bu arada öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları sürekli takip altında olacağı, veli ve ziyaretçilerin zorunlu haller dışında okula alınmayacağı, alınması gerekli durumlarda ise HES kodu sorgulaması yapılması istendi.Öte yandan Sağlık Bakanlığı ile hazırlanan ve tüm ayrıntıları içeren Koronavirüs Rehberi de, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Rehberde, okullarda Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda ne yapılacağı da ayrıntılı şekilde anlatıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı