ASELSAN, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini korudu

ASELSAN, Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerini korudu

ASELSAN, Borsa İstanbul’un sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketlerin yatırımcılar tarafından ayırt edilebilmesi amacıyla başlattığı Sürdürülebilirlik Endeksi’nde altıncı kez yer alarak büyü


Tarih: 30.10.2019 10:35

ASELSAN, Borsa İstanbul’un sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketlerin yatırımcılar tarafından ayırt edilebilmesi amacıyla başlattığı Sürdürülebilirlik Endeksi’nde altıncı kez yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Borsa İstanbul’un işbirliği yaptığı Londra merkezli bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından şirketlerin kurumsal yönetim, çevre duyarlılığı, sosyal sorumluluk, etik ilkeler, insan hakları, istihdam uygulamaları, iş sağlığı ve güvenliği, tedarik zinciri gibi çok önemli alanlarda yürüttükleri sürdürülebilir faaliyetleri incelenerek, bu faaliyetler değerlendiriliyor. Böylece gün geçtikçe önemi artan ve hatta bazı kurumsal yatırımcılar nezdinde en önemli yatırım kriteri haline gelmiş olan sürdürülebilirlik konusunda başarılı şirketlere yatırım yapılmasını sağlayacak bir araç oluşturuluyor ve şirketlerin de bu konuda kendilerini geliştirebilmesi için çeşitli göstergeler sunuluyor. Sürdürülebilirlik Endeksi’nin başlatıldığı 2014 yılında endekse dahil olmaya layık görülen Türkiye’deki 15 şirketten biri olan ASELSAN, o tarihten bu yana her yıl endeksteki yerini koruyor. ASELSAN, bu yıl da 2018 yılı boyunca endekse kriter teşkil eden alanlarda yürüttüğü ve iyileştirerek devam ettirdiği çalışmalar neticesinde endekse dahil edilen 56 şirket arasında yerini aldı.

ASELSAN, ayrıca dünyanın en prestijli ve en kapsamlı çevre girişimlerinden olarak bilinen Carbon Disclosure Project’e (CDP) gönüllü olarak dahil olan Türkiye’deki tek savunma sanayi şirketi konumunda bulunuyor. Şirket, karbon salınımı alanında da 2018 yılı boyunca yürüttüğü örnek faaliyetlerle hem küresel hem de ülke ortalamasının üstünde performans göstererek, önceki yıl “B” seviyesinde olan puanını “A-” seviyesine yükseltti. Aldığı bu not ile ASELSAN, Türkiye’de CDP alanındaki en yüksek puanı alan ilk iki firma arasında yer aldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor