Memurlara Hükümetin zam teklifi belli oldu...

Memurlara Hükümetin zam teklifi belli oldu...

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu memur zammı için yaptığı açıklamada 2018 için hem ilk 6 ay hem de ikinci 6 ay için yüzde 3.5 zam teklifinde bulunduklarını açıkladı. iŞTE ZAM ORANLARI...


Tarih: 21.08.2017 14:34

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, toplu sözleşmelerin son gününde yaptığı açıklamada , hükümetin son teklifinin 2018 için yüzde 3.5+3.5, 2019 için yüzde 4+5 olarak revize edildiğini söyledi. Bakan Sarıeroğlu: "Ara teklifimiz 2018 yılı için yüzde 3,5+3,5, 2019 yılı için yüzde 4+5. Müzakereler devam ediyor" dedi.

 

Bakan Sarıeroğlu görüşmeler sonucunda akşama kadar zam oranlarının netleşeceğini açıkladı. 

 

Memur-Sen'den, hükümetin yeni zam teklifine ilişkin açıklama

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memur maaşı için verdiği zam teklifinin yeterli ve ikna edici bir rakam olmadığını ama müzakere edilebileceğini belirterek, "Masanın imzaya hazırlanması için yeterli süre var ve bu birkaç puanla birlikte birleştirilebilir yeniden bir araya gelinebilir" dedi. 
 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yalçın, "Makul ve makbul teklifle gelinsin istedik, süreç içerisinde rakamlardan ziyade mesajlar iletildi. 3,5'lu teklifler sıralanınca buna ilişkin diplomasimizi hızlandırdık. Ortaya çıkan rakam 3,5+3,5, 2019 için 4+5 olarak ifade edilmiştir" dedi.
 

Sunulan teklifin kamu görevlilerini memnun etmekten uzak olduğunu anlatan Yalçın, "Masanın imzaya hazırlanması için yeterli süre var ve bu birkaç puanla birlikte birleştirilebilir yeniden bir araya gelinebilir" diye konuştu.
 

Amaçlarının uzlaşmak olduğuna dikkati çeken Yalçın, "Yeterli ve ikna edici bir rakam değildir ama müzakere edilebilir" açıklamasında bulundu. 


Abone Ol 

Merakla beklenen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Irak'ın kuzeyine hava operasyonu! Çok sayıda PKK'lı terörist öldürüldü

Serdar yine konuştu: Boşandım dahi iyisi geldi

Devletin içinde yeni derin yapılanma! Nasıl başladı ve çökertildi? Olayın kronolojisi

Boru anahtarlı dehşet! Evine dönen koca, karısını başka adamla yakaladı

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

İşçi çıkarıp borç yükünü dilden düşürmeyen Abdullah Zeydan, makam aracı saltanatı yaşıyor