Savunma Sanayi parkuruna ‘Akrep 2’ desteği

Savunma Sanayi parkuruna ‘Akrep 2’ desteği

Koç Topluluğu şirketlerinden Türkiye'nin global kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayiindeki iddiasını AKREP II ürün ailesinin yeni üyesi dizel motorlu versiyonu AKREP IId ile sürdürüyor. 


Tarih: 17.08.2021 16:50

İSTANBUL (İGFA) - NATO ve Birleşmiş Milletler’in tedarikçisi konumunda olan Otokar, ilkini 1995 yılında geliştirdiği, yurt içinde ve ihracat pazarlarında kendini kanıtlayan AKREP zırhlı araç ailesini baz alarak tasarladığı yeni nesil AKREP II zırhlı araç ürün ailesi ile kara sistemlerindeki iddiasını farklı bir boyuta taşıyor.

Otokar’ın zırhlı keşif, gözetleme ve silah platformu olarak tasarladığı AKREP II 4x4 yeni nesil zırhlı araç ailesini dizel motorlu Akrep IId ile genişletiyor.

Düşük silueti, yüksek hareket ve bekâ kabiliyeti ile modern orduların güncel ve gelecek ihtiyaçlarına cevap verebilmek için tasarlanmış Akrep II ailesi, 90 mm’ye kadar silah taşımaya uygun modüler yapısı ile dikkat çekiyor. Ailenin ilk üyesi olan elektrikli zırhlı araç Akrep IIe’yi 2019 yılında tanıtan Otokar, kullanıcılar tarafından merakla beklenen dizel versiyonu AKREP IId’yi ilk kez IDEF’21 fuarında sergiledi. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı