En son nerede deprem oldu? Art arda meydana gelen depremler korkuttu

En son nerede deprem oldu? Art arda meydana gelen depremler korkuttu

Birçok ilimizde meydana gelen 4 büyüklüğü üzerindeki depremler korkuya neden oldu. En son nerede deprem oldu, kaç büyüklüğünde ve kaç kilometre derinlikte? İşte, 2 Ağustos 2023 son depremler listesi...


Tarih: 02.08.2023 07:25 Güncelleme: 02.08.2023 08:03

Konya, İzmir ve Erzurum'da meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar son depremler listesini merak ediyor...

 

3 ilimizde meydana gelen depremlerin ardından sıkça araştırılan "Deprem mi oldu, nerede deprem oldu, kaç büyüklüğünde?" sorularının yanıtı burada...

 

Son depremler listesini görmek için tıklayın

 

KONYA'DA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

 

Dün saat 18.06 sıralarında Konya ve çevresinde hissedilen deprem sonrası, bazı binaların üst katlarında sarsılan bazı vatandaşlar dışarı çıktı. Sokakta çoğu vatandaşın hissetmediği depremle ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada, Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem sırasında bulundukları iş merkezinin 5. katındaki ofislerinden aşağıya inen Gülşen Çopur, “Deprem anında ofisteydik. Önce kaçamadık, işlerimiz vardı onları mecbur bitirmemiz gerekiyordu. Çünkü tam ofisten çıkış saatimize denk geldi. Masaların yanlarına çömeldik, bir süre öyle bekledik ama uzun sürdü. Uzun sürdüğü içinde epey korktuk.” dedi.

 

İş merkezinin 1. katında depreme yakalanan Erkan Söylemez, “Sarsıntı oldu. Daha önce Marmara Gölcük depremini yaşamış biri olarak bu tarz küçük depremlerin her zaman olacağını bilmemiz lazım.” diye konuştu.

 

Konya Valiliğinden açıklama

 

Konya Valiliğinden depremle ilgili yapılan açıklama ise şöyle denildi: “İlimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Geçmiş olsun.”

 

İZMİR'DE 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; İzmir'in Buca ilçesinde, dün saat 18:36'da 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 

Sarsıntı yerin 7.69 km. derinliğinde meydana geldi.

 

ERZURUM'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, dün saat 21.37'de merkez üssü Erzurum'un Narman ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Yerin yaklaşık 9.56 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi.


Abone Ol 

Yüksekova'da 5 metrelik kar tünelleri! Görenler adeta büyüleniyor

Ekmek yediği yere ihanet etti! Emekli zabıta, Suriyeli çobanın korkunç saldırısında can verdi

Hakkari'de belirsiz cisim patladı: 1 kişi yaralandı

Okul müdürü cinayeti! Bu nasıl vahşet: İnsan izlerken yüreği parçalanıyor

Bitlis'te iki adrese tarihi eser operasyonu! Onlarcası ele geçirildi

Memleket için can veren kahramanların anneleri iyi ki varsınız

Trafik cezası yazma yetkileri vardı! Yaşa takıldılar