Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Van'ın Erciş ilçesinde yağış nedeniyle akşam hayvanlarını ahıra kapatan Erdal Bayramhan, sabah gördüğü manzara karşısında adeta şoke oldu.


Tarih: 05.05.2024 09:41 Güncelleme: 05.05.2024 09:52

Edinilen bilgiye göre olay, Erciş'e bağlı Aşağı Göze köyünde meydana geldi. Akşam yaşanan yoğun yağmurdan dolayı yaklaşık 180 koyununu ahıra kapatan Erdal Bayramhan, sabah ahıra gelip kapısını açınca onlarca koyunun cansız bedeniyle karşılaştı. Bayramhan, detaylı araştırılması için durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Erciş Belediyesi ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları yaptıkları incelemede, koyunların havasızlıktan telef olduğunu belirleyerek tutanak tuttu. Olayın ardından çoğu telef olan koyunların bazıları da kesilerek komşulara dağıtıldı. Telef olan hayvanlar ise olay yerine gelen kepçeyle açılan çukurlara gömüldü.

 

koyun


Koyunların sahibi Erdal Bayramhan, "Sabah geldiğim koyunlara bakmaya ahırın kapısını açtığımda 180 koyundan 140 tanesi telef olmuştu, ilçe tarımdan gelen ekibin yapmış olduğu incelemede hepsinin havasızlıktan dolayı telef olduğunu söylediler. Telef olan hayvanların çoğunun gebe olduğu ortaya çıktı. Yetkililerden telef olan hayvanlarımız için destekte bulunmalarını istiyoruz" dedi.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı