Erdoğan

Erdoğan'dan 'son kez yetki' sözü: Siyasetten çekilmem anlamına gelmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kez yetki ifadelerine ilişkin, "Siyasetten çekilmem anlamına gelmez" dedi.


Tarih: 15.12.2022 13:29 Güncelleme: 15.12.2022 13:34

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yurda döndü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memlekete inişi sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Samsun Mitingi sırasında sarf ettiği, "2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz" ifadelerinin sorulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cümleleri kullandı;

 

"Erdoğan'ın siyasetten çekilmesi anlamına gelmez"

 

"Bu soruya iki cevap verilir. Bir; şu anda cumhurbaşkanı adayı olarak iki kez seçime girme, aday olma şansınız var. Üçüncü kez böyle bir şans yok. Dolayısıyla tabii AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık işin içinden çekilmesi anlamına gelmez ve Tayyip Erdoğan'ın da siyasetten çekilmesi anlamına gelmez.

 

"Bundan sonraki 5 seneyi de başarılı bir şekilde sürdüreceğiz"

 

Öncelikle biz bu seçimde Cumhur İttifakı olarak adayız, şu anda çalışıyoruz. Milletimizin teveccühünün olması halinde Cumhurbaşkanı olarak görevimize inşallah devam edeceğiz. Parlamentoda da ciddi bir desteği milletimizden almamız halinde parlamentoda da güçlü bir görüntüyle inşallah bundan sonraki 5 seneyi de başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Gerek altyapı gerek üst yapıda bugüne kadar 20 yılda ne gibi başarılar ortaya koyduysak, bundan sonra da aynı başarıları inşallah devam ettireceğiz."

 

"AK Partiliyim, ben partimden ayrılır mıyım?"

 

"Siyaseti bırakmadığınız zaman neler yapacaksınız?" sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı, "AK Partiliyim. Ben bu partimden ayrılır mıyım? Ben kurmuşum bu partiyi. Bu arkadaşlarımı yalnız bırakmam mümkün mü? Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey AK Parti'yi söylüyor." şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

EYT çözüme kavuşacak mı?

 

"Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız."

 

Rusya ile Suriye adımı

 

"Suriye'de Türkiye-Rusya-Suriye olarak adım atalım istiyoruz. Sayın Putine teklifi sundum. O da buna olumlu baktı."

 

"Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin geleceğe adımların atılması bekleniyor mu?"

 

"Atılan bu adımlarla bu noktada sağladığımız gelişmeler her alanda hamdolsun olumlu sinyaller vermeye devam ediyor. Kaldı ki burada Hazar'a kıyıdaş olan ülkeler -Rusya ve İran hariç- zaten Türk Devletleri Teşkilatı’nda da bir aradalar. Bir arada olan bu ülkeler birbirleriyle olan münasebetlerini gayet sıkı tutuyorlar. Bunların içerisinde Türkmenistan daimî üye değildi, şu anda daimî üyeliği de bundan sonraki süreçte gündemde.

 

Ama gözlemci üye olarak son bir araya gelişimizde, hatta İstanbul zirvesinde başlayan süreçte ve sonrasında Semerkant’ta bu yeni bir noktaya geldi. Artık bundan sonraki süreç, Türkmenistan’ın da burada daimî üye olması sürecidir. Bunların hepsi zaten olumlu adımların, olumlu gelişmelerin bir tezahürüdür."


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler