Anadolu Üniversiteli taekwondocular madalya ile dönüyor

Anadolu Üniversiteli taekwondocular madalya ile dönüyor

Hırvatistan’da Düzenlenen Avrupa Üniversiteler Şampiyonasi 2019’da Anadolu Üniversitesini Temsil Eden Taekwondo Sporcuları Fatma Törehan Ve Bengü Alkan, Kendi Kategorilerinde Madalya Kazanarak Anadolu Üniversitesi Ve Türkiye’ye Büyük Gu


Tarih: 02.08.2019 10:38

Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Üniversiteler Şampiyonası 2019’da Anadolu Üniversitesini temsil eden taekwondo sporcuları Fatma Törehan ve Bengü Alkan, kendi kategorilerinde madalya kazanarak Anadolu Üniversitesi ve Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

Üniversiteler arası birçok şampiyonada ve Taekwondo Milli Takımı’nda dereceleri olan Açıköğretim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencisi Fatma Törehan, ‘Tanınmış Poomsae’ ferdi kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencisi Bengü Alkan ise ‘Serbest Stil Poomsae’ ferdi kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı yaptığı açıklamada, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Rektör Çomaklı açıklamasında, “Bireysel olarak mücadele verilen spor branşlarını çok önemsiyoruz. Türkiye’yi farklı bireysel branşlarda temsil eden aynı zamanda öğrencimiz olan sporcularımız var. Ülkemizi ve üniversitemizi başarı ile temsil ediyorlar. Avrupa Üniversiteler Şampiyonası’nda madalya kazanan Fatma Törehan ve Bengü Alkan’ın kazandıkları bu başarı bizi mutlu etti. Kendilerini tebrik ediyorum“ dedi.

Milli sporcularımız Fatma Törehan ve Bengü Alkan şampiyona öncesi Rektör Prof. Dr. Çomaklı’yı makamında ziyaret etmişti. Rektörlük ofisinde gerçekleşen ziyarette, Anadolu Üniversiteli sporcular şampiyonadan madalya ile dönme sözü vermişti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı