Dr. Murat Gürel’den “Keman Resitali”

Dr. Murat Gürel’den “Keman Resitali”

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi ile Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü’nün katkılarıyla düzenlenen “Keman Resitali”, müzikseverlerle buluştu.Konser, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Mer


Tarih: 12.05.2019 14:30

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi ile Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü’nün katkılarıyla düzenlenen “Keman Resitali”, müzikseverlerle buluştu.

Konser, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Anadolu Makam Türk Müziği Topluluğu’nda keman sanatçısı olarak yer alan Öğr. Gör. Dr. Murat Gürel’in sahne aldığı konser dinleyicilerden tam not aldı. Düzenlenen bu etkinlik sonucu dinleyicilerle buluştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Dr. Gürel, konserin düzenlenmesine vesile oldukları için Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezine ve Devlet Konservatuvarına teşekkürlerini iletti.

Batı ile Türk müziğinin harmanlandığı resitalde, Kâtip Çelebi’nin “Maverâünnehir Peşrev”, Alâeddin Yavaşça’nın “Hüzzam Medhâl”, İsmail Hakkı Bey’in “Isfahan Saz Semâisi”, Tanbûri Cemil Bey’in “Bestenigâr Saz Semâisi”, Şerif Muhittin Targan’ın “Müstear Saz Semâisi”, Udî Arşak Çömlekçiyan’ın “Ferahfezâ Saz Semâisi, Kemâni Tatyos Efendi’nin “Karcığar Saz Semâisi”, Muzaffer Sarısözen tarafından derlenen “Yağcılar Zeybeği”, Hisarlı Ahmet’in “Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum” türküsü ve Cinuçen Tanrıkorur’un “Kürdîlihicazkâr Longa” eserleri seslendirildi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi