Kırım Derneğinden büyükelçi ziyareti

Kırım Derneğinden büyükelçi ziyareti

Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay Ve Yönetim Kurulundan Oluşan Bir Heyet, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’yı Büyükelçilik Ofisinde Ziyaret Etti.


Tarih: 26.09.2019 17:34

Eskişehir Kırım Derneği başkanı Evren Olcay ve yönetim kurulundan oluşan bir heyet, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’yı büyükelçilik ofisinde ziyaret etti.

Ankara’da bulunan Kırım Derneği Genel Merkezi yöneticilerinin de katıldığı ziyaret çerçevesinde işgal altında bulunan yarımadadaki Kırım Tatarlarının mevcut durumlarıyla ilgili gelişmeler, işgal karşıtı yapılacak eylemler ile Kırım Tatarlarının diasporadaki merkezi niteliğinde olan Eskişehir ile Ukrayna arasında geliştirilebilecek ilişkiler ve fırsatlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret hakkında görüş bildiren Evren Olcay; “Büyükelçiye misafirperverliği için teşekkür ederiz. Kasım ayında Eskişehir’e gerçekleştirmeyi planladığı ziyaret öncesinde çok verimli bir görüşme oldu. Şehrimiz ile Ukrayna’nın arasında kültürel ve ticari bağları güçlendirmenin öneminden bahsettik, Kırım Tatarları ve derneğimizde önemli bir köprü rolü üstlenecek” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı