Fulya Öztürk bölgedeydi! Eksi 20 derece soğukta, metrelerce kar yığınları arasında vatan nöbeti

Fulya Öztürk bölgedeydi! Eksi 20 derece soğukta, metrelerce kar yığınları arasında vatan nöbeti

Sınır ötesi operasyonlar devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışı güvenliğini sağlayan kahraman komandolarımız, zorlu hava koşullarına aldırış etmeden vatan nöbeti tutuyor. Gazeteci Fulya Öztürk, bölgeden son durumu anlattı.


Tarih: 24.01.2024 23:23

Verilen mücadelenin tarifini yapmak zor. Çok zor. Mehmetçik sınır ötesinde, Irak'ın kuzeyinde. Jandarma komandolarsa sınırın Türkiye tarafında. TSK, terörü kaynağında kurutmak için; jandarma komandolarsa sınırdan sızma ihtimaline karşı arazide gözlerini kırpmadan ellerini tetikten çekmeden nöbette.



Bizim istikametimiz Türkiye - Irak sınırı. Hakkari bölgesi. Türkiye tarafındaki sınır hattında zor şartlara rağmen dimdik duran komandoların yanına gidiyoruz. Aldığımız izinler neticesinde.

 

komando

 

Yol boyunca ilerlerken eski dönemler aklıma geliyor. Bundan 10 yıl öncesine kadar bambaşka bir tablo vardı Doğu’da. Mağaralara girildi, teröristler yakalandı. Etkisiz hale getirildi. Epey mücadele verildi. PKK Doğu’dan silindi. Anneler haykırdı, evlatlarını PKK'nın elinden kurtarmak için eylemler yaptı.



Ama komandolar bölgeden PKK'yı yok etse de operasyonlarına hiç ara vermedi. Sınırda göz açtırmıyorlar. Şimdi esas mücadeleyse Irak’ın kuzeyinde. Terör yapılanmasını kaynağında yok etmek, ana hedef. TSK orada. Jandarma komandolar da sınırda ve daha içerde göz açtırmıyor.

 

fulya öztürk

 

Şartlar çok ağır. Hem sınırda hem de ötesinde metrelerce kar, dondurucu soğuk. Jandarma komandoların yanındayız. Uzun süren yolculuğun ardından ulaşıyoruz. Üs bölgesine girerken Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü karşılıyor bizi. “Vatan bir bütündür parçalanamaz.”



Gece - gündüz timler hep arazide Türkiye tarafı güvenli olsa bile göz açtırmıyorlar. Karşı tarafta yani ırak tarafındaysa şartlar daha ağır. Her şeye rağmen kararlılar.

 

vatan

 

Komandoların kaldıkları yeri görüntülüyoruz şimdi de. İçerde spor salonu, yemekhane, dinlenme alanı var. Ve 1 yıllık gıda stoğu. İçerisi sıcacık. Jandarma komandolar için her türlü imkan sağlanmış.



TSK - jandarma - MİT ve korucular kol kola terörle böyle mücadele veriyor. ‘Şartlar ne olursa olsun terörü kaynağında bitirmek için durmayacağız’ diyor.

 

cnntürk


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor