Gaziantep’te lösemili çocuklardan "Taştan Hikayeler" sergisi

Gaziantep’te lösemili çocuklardan "Taştan Hikayeler" sergisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Desteğinde Gaziantep Üniversitesi’yle (gaün) İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İş Birliğinde Düzenlenen “onkoloji Çocuklarinin Hayalleriyle Oluşturdukları Taştan Hikayeler Ve Annelerin El Sana


Tarih: 08.11.2019 14:45

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde Gaziantep Üniversitesi’yle (GAÜN) İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğinde düzenlenen “Onkoloji Çocuklarının Hayalleriyle oluşturdukları Taştan Hikayeler ve Annelerin El Sanatları Sergisi” açıldı.

02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye’de ilk kez anne-çocuk sergisi niteliği taşıyan Onkoloji Çocuklarının Hayalleriyle Oluşturdukları Taştan Hikayeler ve Annelerinin El Sanatları Sergisi, GAÜN Onkoloji Hastanesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Berk, gelişen tıp teknolojisi sayesinde erken teşhis ve etkili bir tedavi yöntemiyle lösemi hastalığının iyileşme oranının oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Berk, "Çocukluk çağındaki kanser vakalarının yüzde 35’ini lösemiler oluşturuyor, lösemi korkulacak bir hastalık olmaktan çıktı. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının yüzde 35’ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Lösemiler hücre cinsine göre Akut Lenfoblastik Lösemi ve Akut Myeloblastik Lösemi olmak üzere 2 ana gruba ayrılır. Akut Lenfoblastik Lösemi verilerini yakaladığımız zaman sevinirdik. Türkiye’de her yıl 16 yaşın altında 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir. Ülkemizde löseminin her türlü tedavisi en modern şartlarda ve yurt dışından çok daha ucuza yapılabilmektedir. Biz belediye olarak onkoloji hastanesinin her zaman yanındayız, her türlü çalışmalarına destek vermeye hazırız” dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cemalettin Serin ise, ilkokula giden GAÜN Onkoloji hastanesi sınıfında hayallerini resimlere yansıtan çocuklarla gurur duyduğunu belirterek, çocuklara özel geliştirilen projeyle çocukların tedavi sürecini daha mutlu geçirdiğini söyledi. GAÜN Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Akbayram, Lösemili Çocuklar Haftası’nın önemine değinerek, lösemi hastalığı hakkında teknik bilgiler verdi.

Etkinlikte tedavisi tamamlanan Ayşenur Yanık’ın şiiri, katılımcılardan büyük alkış aldı. Taştan Hikayeler Sergisi’nin açılış kurdelesini kesen protokol, çocukların çizdiği resimleri ve annelerin el emeği göz nuruyla ortaya koyduğu ürünleri inceledi, yetkililerden bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu