Gazze

Gazze'de hastane vuruldu: Yas ilan eden ülkeler

İsrail, Gazze Şeridi'nde bulunan hastaneyi vurması sonucu yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Bu korkunç olayın ardından ülkeler yas ilan etti.


Tarih: 18.10.2023 02:09

İsrail ile Filistin arasında devam eden savaş, gün geçtikçe şiddetleniyor…

 

İsrail, dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nde bulunan bir hastaneyi vurdu. Korkunç olayda yüzlerce sivil hayatını kaybederken, yüzlercesi de yaralandı.

 

ÜLKELER YAS İLAN ETTİ

 

Bu olayın ardından ülkeler yas ilan ettiklerini açıkladı.

 

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari hastane saldırısıyla ilgili, "Elimizde tüm detaylar yok" dedi.

 

İRAN'DA YAS İLAN EDİLDİ

 

İran, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlenen ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı nedeniyle ülkede 18 Ekim’de 1 günlük genel yas ilan edildiğini duyurdu. İran yayımladığı bildiride, uluslararası toplum ve diğer ülkelerin saldırıyı kınanmaları gerektiği belirtilerek, “Özellikle İslam ülkeleri savaş suçu ve soykırım olan bu saldırıyı şiddetle kınamalı ve bu rejim ile tüm ilişkilerini keserek Siyonist rejimin büyükelçilerini ülkelerinden kovmalıdırlar” ifadeleri kullanıldı.

 

LÜBNAN 1 GÜN YAS İLAN ETTİ

 

Başbakan Necib Mikati, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısının ardından yarın bir günlük yas ilan edilmesi için genelge yayımladı.

 

IRAK YAS İLAN ETTİ

 

Irak hükümeti Sözcüsü Basim el-Avvadi yayınladığı yazılı açıklamada, Irak'ta 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Avvadi, artık uluslararası toplumun İsrail'in Filistinlilere karşı başlattığı yok etme eylemine son vermesi gerektiğini vurguladı.

 

ÜRDÜN 3 GÜNLÜK YAS İLAN ETTİ

 

Ürdün hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırı sonucu şehit olanlar için ülkede yarından itibaren 3 gün yas ilan edildiğini duyurdu.


Anahtar Kelimeler: gazze yas hastane
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor