Bakan Turhan: "Bizim milletimiz içinde maalesef dış düşmanlarımız kadar içeride de onlarla iş birliği yapan gerek sivil toplum örgütleri, gerekse siyasetin içinde olan fertler de var"

Bakan Turhan: "Bizim milletimiz içinde maalesef dış düşmanlarımız kadar içeride de onlarla iş birliği yapan gerek sivil toplum örgütleri, gerekse siyasetin içinde olan fertler de var"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin bulunduğu coğrafya dolayısıyla, farklı alanlarda birçok iç ve dış düşmanının bulunduğunu ifade ederek, on y?


Tarih: 25.10.2019 16:22

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin bulunduğu coğrafya dolayısıyla, farklı alanlarda birçok iç ve dış düşmanının bulunduğunu ifade ederek, on yıllardır terör belası ile ödetilen bedellerde 1 milyar dolar para harcandığını açıkladı. “Bir PKK terörü için bu ülke 1 trilyon dolar para ödedi” diyen Bakan Turhan, “Yıllık bütçemiz 1 milyar lira. Bir yıllık bütçenin 5-6 katı teröre bedel ödemiş bir devletiz. Bizim bugün bu tür sıkıntılarımız olmasaydı, bütün yollarımızın hepsi tamamlanmış, bitmişti. Bütün hızlı demir yolu projelerimiz tamamlanmış, bitmişti” ifadelerini kullandı.

Bakan Turhan konuşmasının devamında ise, “Bu bedelleri bize ödettirmeye devam edenlere, son 1 yılda özellikle, Suriye sınırımızdan ülkemize yapılan ve güvenliğimizi tehdit eden, büyük güçlerle, büyük devletlerin silah, eğitim desteği vererek üzerimize saldıkları akrepleri bugün püskürttük uzattık. İşte, Barış Pınarı Harekatı’nı yapmamızın nedeni buydu. Hamd olsun, bunun da sonuçlarını kısa zamanda diplomasi yöntemiyle de almaya başladık.

İnşallah, bundan sonrası çok daha güzel olacak, bizi aydınlık günler bekliyor. Bunu artık dünyanın bütün güçleri kabul etti. Türkiye’nin büyüklüğünü, Türkiye’nin liderinin büyüklüğünü kabul etti. Ve onunla oturup, masada konuşmak için hepsi sırada bekliyor. Bu coğrafyada raconu kim keser? Türk milleti ve onun lideri keser. Hamd olsun, bunu herkes anladı” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı