Çanakkale ve İzmir'de 296 düzensiz göçmen yakalandı

Çanakkale ve İzmir'de 296 düzensiz göçmen yakalandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 165 düzensiz göçmen yakalandı. İzmir’in Çeşme, Menderes ve Selçuk ilçelerinde 131 düzensiz göçmen ve organizatör olduğu değerle


Tarih: 31.10.2019 12:30

Edinilen bilgilere göre yasa dışı geçişleri engellemek için çalışmalarını sürdüren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Ayvacık’ın Behramkale ve Kocaköy köyleri sahillerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 165 mülteci yakalandı. Yakalanan mülteciler, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilecek.

İzmir'de 131 göçmen ve 4 organizatör yakalandı

Edilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 78 Suriye, 16 Afgan, 9 Angola, 19 Filistin, 8 Mısır ve 1 Mali vatandaşı olmak üzere toplam 131 yabancı uyruklu şahsı yolculuk hazırlığındayken yakaladı. Ekipler, ayrıca organizatör olduğu değerlendirilen T.V., H.Y., İ.T. ve A.F. isimli şahısları gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda kaçakları taşımakta kullanılan iki aracada el konuldu. Yakalanan 131 göçmen, işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresine teslim edildi. Şüphelilerin adli işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı