Görünümüyle korkutuyordu! Depremde ağır hasar alan 5 katlı bina yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden olan Hatay'da bina yıkımları sürüyor. İskenderun ilçesinde bulunan ve ağır hasarlı olan bina, mahkeme sürecinin ardından yıkılıyor.


Tarih: 31.01.2024 09:21 Güncelleme: 31.01.2024 09:42

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde birçok bina yıkılmaması için mahkemeye verilmişti. İskenderun kent merkezinde Kurtuluş Mahallesi, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan ve depremde kolonları tamamen parçalanarak ayakta güçlükle duran 5 katlı binanda ‘hasarsız’ olduğu gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. Görünümüyle vatandaşları ürküten binanın yıkılmaması için mahkemeye verilmesi de duyanları hayrete düşürüyordu. Ayakta güçlükle duran 5 katlı binanın kontrollü olarak yıkımına başlandı.

 

deprem



“Depremler sonucu bir insanın üstüne düşebilirdi”


Binanın yıkılmamasının istenmesinin tepkilere neden olduğu belirten esnaf Ali Sinan Bozkurt, “Yıkımların genel olarak bittiğini görüyoruz ama bu tür riskli yapılar mahkeme kararıyla beklemekteydi. İnsanların tepkilerini çekiyordu. Herkes gelip burada fotoğraf çekiyordu. Çünkü çok riskliydi. Rabbim korusun artçı depremler sonucu bir insanın üstüne düşebilirdi. Bugün çok şükür yıkımına başlandı. Buranın yıkılması doğru bir karardı. Çünkü risk teşkil eden bir binaydı. Binanın yanından geçenler ve arabasını park edenler korkarak bırakıyorlar. Bu yüzden binanın yıkılması yerinde bir karar oldu” dedi.


Anahtar Kelimeler: hatay deprem bina enkaz
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu