"Gözünüz bağlı, teraziniz şaşmaz olsun"

"Gözünüz bağlı, teraziniz şaşmaz olsun"

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisi'nde Hakim ve Savcı Adaylarının Hazırlık Eğitimlerinin açılış programına katıldı.


Tarih: 13.09.2021 18:12

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisi'nde Hakim ve Savcı Adaylarının Hazırlık Eğitimlerinin açılış programına katıldı.

Adalet Akademisinin yeni eğitim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Gül, adayların kazandıkları tüm birikimleri hayatları boyunca göstereceğine inandığını belirtti. "Adil olmak kadar adaletli olduğunuzu her ortamda her zaman göstereceğinize inanıyoruz" diyen Bakn Gül, "Hem adliyede hem adliye dışında bunu göstereceğinize inanıyoruz. Bunu bir yargı mensubu olarak yapmanız da gerekmektedir. Güvenilir olmanız yetmez güven vermeniz de şart olacaktır. İçinizin doğruluğunu dürüstlüğünü dışa vurmanız adliyeden başlayarak bütün ilişkileriniz de yine yansıtmanız gerekmektedir” dedi.

Türk Yargı Etiği bildirgesinin hakim savcılık mesleği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Adalet Bakanı Gül, yargısal çalışmalarda bu bildirgenin özümsenmesi gerektiğini söyledi.

ADALETİN ASIL TECELLİGAHI TEMİZ VİCDANDIR, AKILDIR, KALPTİR

Her dosyanın insan hikayesine temas ettiğinin asla unutulmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Gül, insan kokusu olan kararlarla insanların karşısına çıkmanın, milletin beklentisi olduğunu söyledi. Hakim savcı adaylarının 15-20 yıl öncesine kadar çok şanslı olduğunu belirten Adalet Bakanı Gül, birçok fiziki yapı ve imkanın son yıllarda geliştirilerek kapasitelerinin arttırıldığını söyledi. Meslek hayatları boyunca insanların güvendiği yargı mensubu olmak için davranışlar sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılına “Özgür birey, güçlü toplum ve daha demokratik bir Türkiye” amacıyla yürüdüklerini belirten Bakan Gül, “Gücümüzü de coşkumuzu da çoğulcu demokrasiden ve insan haklarına dayalı hukuk devleti anlayışımızdan alıyoruz. Sizin gibi pırıl pırıl gençlerin gözlerinde bu inancı görüyorum, bu hedefi görüyorum, bunları gerçekleştireceğinize inanıyoruz.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi