Mustafa Destici’den ‘idam’ açıklaması

Mustafa Destici’den ‘idam’ açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, idam söylemlerinin çarpıtıldığını ifade ederken, “Her şey için idam demiyoruz. Kadınlara yönelik işlenen cinayetler veya terör suçları bu kapsamda değerlendirilmeli” dedi. Destici, erken seçim idd


Tarih: 10.08.2021 11:23

BURSA (İGFA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP İl Başkanı Haldun Filizli, BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Abdullah Yüceler ile ilçe başkanlı ile teşkilat üyeleri katıldı.

YEREL BASINA DESTEK

Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan uygulamalara değinen BBP lideri Mustafa Destici, “Yerel basını ayakta tutan reklamlar, yerel belediyeler ve kamu kuruluşları tasarruf tedbirleri genelgesinden sonra kesildi ya da azaltıldı. Bunu doğru bulmuyorum mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. İkincisi ise abonelik meselesi. Kamu kurum ve belediyeler tasarruf tedbirleri kapsamında aboneliklerini azalttı veya bitirdi. Bu da doğru değil. Halkın haber alma özgürlüğünden tasarruf olmaz. Tasarruf başka yerde yapılmalıdır. Yerel basının yaşaması anlamında bu karar gözden geçirilmeli” dedi.

“TRAFİK KAZALARI ARAŞTIRILMALI”

Son günlerde yaşanan otobüs kazalarını hatırlatan Mustafa Destici, “İnsanların hayatlarını kaybetmeleri milletimizi ve yakınlarını üzüyor. Soma, Balıkesir, İzmir ve Uşak’ta meydana gelen trafik kazalarında 30 kişi öldü, 78 de yaralı vatandaşlarımız var. Problem şoförlerle ilgili mi yoksa başka sorun mu var buna bakmamız lazım. Son dönemde trafik kazaları alınan tedbirlerle yüzde 50 oranında azaldı. Ancak bunun da yeterli olmadığını söylemeliyim” açıklamasında bulundu.

“‘HER ŞEY İÇİN İDAM’ DEMİYORUZ”

28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarının 267’sinin kontrol altına alındığının altını çizen BBP lideri, “Muğla’ya bağlı Köyceğiz ile Milas ile Aydın’ın bir ilçesinde yangın devam ediyor. 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. İtfaiyeciler büyük fedakarlık gösterdi. Müthiş bir dayanışma örneği ortaya koydu. Bu yangınların tek bir çıkış sebebi yok. Aşırı sıcaklar, enerji hatlarının kopmasının yanı sıra kundaklama ve sabotajlar da vardı. Terör örgütünün çağrısıyla yapıldı bunlar. 9-10 gözaltında sorgusu devam eden ya da tutuklanan şüpheliler var. Soruşturmalar tamamlanınca talimatı kimden aldıkları da ortaya çıkacak. Bazı suçların Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı yeterli değil. Cezalar ağırlaştırılmalı. ‘İdam’ dediğimizde farklı tepkiler oldu. ‘Her şey için idam’ demiyoruz. Bu tarz terör eylemleri ve kadınlara yönelik işlenen suçlar için idamı istiyoruz. Orman yangınları da terör örgütünün emriyle yapıldıysa bu da aynı kapsama alınmalı ” diye konuştu.

“MÜLTECİLER İÇİN TAMPON BÖLGE OLUŞTURULMALI”

Son dönemde ülkemize gelen mültecilerle ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Mustafa Destici, “Çözüm bunları içeri almadan tampon bölgeler oluşturup mültecileri burada tutmaktı. Türkiye’de milyonlarca mülteci var. Afganistan’daki son gelişmelerden sonra yeni bir Afgan göl dalgasıyla karşı karşıyayız. Dün yapamadığımızı bugün yapalım. Sınırların dışında ya da hemen içinde ‘tampon bölgeler’ ve kamplar oluşturacağız. Sonra da ülkelerine göndereceğiz. Türkiye herkesin elini kolunu sallayarak girebileceği bir ülke değildir” ifadelerini kullandı.

HDP KAPATILMALI

Seçim kanunuyla ilgili Cumhur İttifakı arasında görüşmelerin sürdüğünü aktaran Destici, “Biz netiz. Baraj olmasın istiyoruz. İttifaklar genişletilsin. Hazine yardımı kaldırılsın. Dar veya daraltılmış bölgeye karşıyız. Her il kendi seçim çevresini oluştursun. Seçimlerin genelinde yüz 70-80 oranında önseçim olmalıdır” dedi. HDP’nin kapatılma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan BBP lideri, “Teröre bulaşan partinin adı ne olursa olsun kapatılması gerekiyor. AYM’nin de HDP’yi kapatacağını düşünüyorum. Kapatmazsa hukuka aykırı bir karar vermiş olur” diye konuştu.

ERKEN SEÇİM CEVABI

Erken seçim iddialarına da yanıt veren Mustafa Destici, “ Seçim zamanında yapılacaktır. 5 yıllığına yetki almış Cumhurbaşkanı’nın yönetmesi için sistem değişti. Eski sistemde sürekli seçim olduğu için sistem değişti. Millette de erken seçim beklentisi yok. Millet içinden geçtiği zorlukların çözülmesini istiyor. Hayat pahalılığı var. Eğitimle ilgili meseleler var. Pek çok sorun varken milletin gündeminde seçim olmadığını düşünüyorum. Millet İttifakı’nı oluşturan partiler erken seçimi gündemde tutarak kendi varlıklarını gündemde tutmaya çalışıyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı