'Ülkemiz üzerinde planlanan oyunlar yerle bir olmuştur'

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, bölgesindeki gücünü ve etkinliğini ortaya koyan Türkiye'nin yükselişinin engellenemeyeceğini belirterek, “Sizlerin de katkılarıyla 17 Nisan’da ülkemiz üzerinde planlanan oyunlar yerl


Tarih: 03.05.2017 22:29

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi aylık olağan toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Türkiye’nin gerçek kahramanlarının ülkenin refahına katkı sağlayanlar olduğunu belirterek, “Bizim görevimiz daha kaliteli bir üretim mekanizması sağlamak ve dünya pazarlarına rekabet edebilir bir ortam oluşturmaktır. 16 Nisan’da ülkemizde sivil bir devrim gerçekleşmiştir. Yönetim sistemimizin değişmesi noktasında çok önemli bir kavşak dönülmüştür. Sizlerin de katkılarıyla 17 Nisan’da ülkemiz üzerinde planlanan oyunlar yerle bir olmuştur. Bizler sürekli koşturmak zorundayız. Halkımız, bölgemiz ve ülkemiz kazansın istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemeyecek”


AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar gerçekçi politikalarla Türkiye ekonomisini güçlendirdiklerini aktaran Çiftçi, “Ülke menfaatlerini ön plana alarak hareket ettik. Siyasi ve ekonomik istikrarını kanıtlamış, bölgesindeki gücünü ve etkinliğini ortaya koyan Türkiye'nin yükselişini kimse engelleyemeyecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yakın dönemde kurduğumuz Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu ile ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik stratejileri ve eylem planlarını daha etkin bir şekilde hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

“Hedefimiz iş dünyasının kapılarının daha kolay açılmasını sağlamak”


Bakanlık olarak sadece Türkiye'de değil ticaret yapılan tüm ülkelerde işi kolaylaştırmak ve maliyet tasarrufu sağlamak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:


"Hedefimiz iş dünyasının kapılarının daha kolay açılmasını sağlamak. Bunun için de bürokratik işlemlerde zaman kayıplarını en aza indirmek için sürekli yeni modeller geliştiriyoruz. Artan dış ticaret kapasitemize, ihtiyaç ve taleplere uygun biçimde gümrük kapılarımızı yeniliyor, tam otomasyona kavuşturuyoruz. Bakanlığımızın görev alanlarında dijital yazılımlar kullanılarak gümrük ve ticaret işlemlerinde ticaret erbabımıza son teknolojiyle hizmet veriyoruz.”


Daha sonra bir sunum yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise ilk defa bir bakan yardımcısının meclis toplantılarına katıldığını ifade ederek, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.


Toplantı Bakan Yardımcısı Çiftçiye sunulan plaketin ardından sona erdi.


Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi