Haberler peş peşe geldi! Saatler sonra mucize: Enkazdan kurtulup herkesi sevindirdiler

Haberler peş peşe geldi! Saatler sonra mucize: Enkazdan kurtulup herkesi sevindirdiler

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizde hissedilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, yıkıma neden oldu. Enkazlardan sevindiren haberler geliyor...


Tarih: 07.02.2023 02:22 Güncelleme: 07.02.2023 15:24

Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem çevresindeki 10 ili etkiledi. Birçok ilde deprem hissedilirken, birçoğunda da yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay’da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.

 

Yaşlı kadın 36 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı

 

malatya deprem

 

Malatya'da 36 saattir enkazda bulunan yaşlı kadın, sağ olarak kurtarıldı.

 

adıyaman deprem

30 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkartıldı

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin etkili olduğu illerden Adıyaman’da yüzlerce yapı yıkıldı, binlercesi hasar gördü. Ekipler gece boyunca da enkaz altında kalanları kurtarmak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü. Karapınar Caddesi üzerindeki 4 katlı binanın enkazı altında kalan 40 yaşındaki Mustafa Arbaş ile iletişime geçen ekipler, kolon ile dolap arasında sıkışan ve sağ bacağında kırık olan Arbaş'ı saatler süren çalışmanın sonunda sağ olarak kurtardı. Depremin ardından 30 saat sonra kurtarılan Arbaş'ın yakınları sevinç gözyaşları döktü.

 

diyarbakır enkaz

28 saat sonra sağ salim çıkarıldı, bekleyenlere umut oldu

 

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözen apartmanında 28 saat sonra umutlu bekleyiş mutlu sona erdi, 27 yaşındaki Merve Özgürdemir yaralı olarak çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.


Öte yandan apartmanda gece saat 04.00 sularında Cengiz Bingöl ve Muhammet Emir Bingöl de yaralı olarak kurtarılırken Mehmet Kaya ve Hüsniye Kaya’nın ise cansız bedenine ulaşılmıştı.


Enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.


Şehir genelinde ise 83 kişinin hayatını kaybettiği, 19'u ağır 759 kişinin yaralandığı kaydedildi.

 

gaziantep

 

16 yaşındaki kız 29 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremler ciddi hasara neden oldu. Deprem sonrasında Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de büyük yıkım meydana geldi.


Kurtarma çalışmalarının devam ettiği 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın enkazından 16 yaşındaki Aysun Yılmaz sağ çıkarıldı. Depremden 29 saat sonra kurtarılan Aysun Yılmaz ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Yılmaz'ın annesi ve kız kardeşinden de ses alan ekipler çalışmalarına devam ediyor.

 

deprem enkaz

26 saat sonra gelen mutluluk: 2 küçük çocuk enkazdan sağ olarak kurtarıldı

 

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem çevresindeki 10 ili etkiledi. Birçok ilde deprem hissedilirken, birçoğunda da yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay'da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.



26 saat sonra gelen mutluluk


Hatay merkezde arama çalışmaları yapan ekipler, bir binadan sesler geldiğini tespit etti. Bunun üzerine belirlenen binada çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, 2 çocuğu sağ olarak bulundukları yerden çıkardı. Büyük bir sevinç yaşanırken, çocuklar ambulansla tedavi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

 

Depremin 24. saatinde enkazdan kurtulan "Deniz" umut oldu

osmaniye

 

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Osmaniye'de onlarca yapı enkaza dönüştü. Metin Tamer Sitesinde enkaza dönen yapıda çalışmalarını sürdüren ekipler saat 23.00 sıralarında enkaz altından ses aldı. AFAD, JAK, UMKE ekiplerinin 5 saatlik çalışmasının ardından Deniz Kaya kurtarıldı. Depremin 24. saatinde kurtarılan Deniz Kaya adeta umut oldu. Enkazdan çıkarılan Deniz Kaya, yapılan müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak aynı enkazda bulunan eşi Burak Kaya ve 1,5 yaşındaki kız çocukları olan Ekin Kaya'nın cansız bedenine ulaşıldı. Deniz'in kurtuluşu herkesi sevindirirken, ailenin diğer üyelerinden gelen haber üzüntüye neden oldu. Deniz Kaya'nın ardından Ekin'in cansız bedenine ulaşan ekiplerin ağlayarak birbirilerine sarılması dikkatlerden kaçmadı.

 

malatya

 

Üç yaşındaki Miran, 22 saat sonra enkazdan sağ kurtuldu

 

Kent merkezi Çavuşoğlu Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın yıkılan enkazı altında kalan 3 yaşındaki Miran Tekeş ile 26 yaşındaki Abdullah Uraz Sivas itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 22 saat sonra enkaz altından sağ kurtarıldılar.


Minik Miran ile Abdullah Uraz sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, ekiplerin kent genelindeki arama ve kurtarma çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

 

kahramanmaraş

 

Enkazdan 20 saat sonra çıkartıldı

 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yıkılan 5 katlı binanın enkazından 20 saat sonra bir vatandaş çıkartıldı. Toplam 10 dairenin bulunduğu apartmanda eşi ve oğlu ile birlikte yaşayan 42 yaşındaki Turgay Yılkıcı, canlı çıkarıldı. Daha önce de oğlu canlı çıkarılan vatandaşın eşini kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

 

şanlıurfa

 

Enkaz altından 19 saat sonra sağ çıktı

 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesi'nde bulunan Osman Ağa Apartmanı, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası çöktü. Çöken binanın altında kalanların kurtarılmış için enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Gün içerisinde çıkarılan 10 kişiden 3'ü hayatını kaybetti.

 

 

19 saat sonra yüzleri güldürdü


Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Osman Ağa Apartmanında ekiplerin yoğun çalışması sonucu 19 saat sonra ismi öğrenilemeyen genç bir kız, sağ olarak kurtarıldı. Omuzlarda ambulansa taşınan genç kız herkese el salladı. Binada enkaz kaldırma çalışmaları, AFAD, 112, UMKE, jandarma, polis, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla devam ediyor.

 

enkaz

 

Kader'in yüzü 16 saat sonra güldü

 

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem çevresindeki 10 ili etkiledi. Birçok ilde deprem hissedilirken, birçoğunda da yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay'da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.

 

Herkesi mutlu etti


Kentin birçok noktasında arama çalışmaları devam ederken, kent merkezinde sevindirici bir haber geldi. Üniversite öğrencisi Kader isimli genci bulunduğu enkazdan arama yapan ailesi, çocuklarına sağ salim ulaştı. Çocuklarına kavuştukları için mutlu olan aile, gözyaşlarına boğuldu.


Öte yandan kent merkezinde elektrik alt yapısı ve iletişim tamamen yıkılırken, vatandaşların yaktıkları ateşlerle ısındıkları görüldü.

 

 

Diyarbakır'da enkaz altındaki biri çocuk 3 kişi jandarma ekiplerince kurtarıldı

 

Diyarbakır'da jandarma ekiplerince merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazından biri çocuk 3 kişi çıkarıldı. Jandarma Genel Komutanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Diyarbakır Sualtı Arama Kurtarma Timi'nin 5 Nisan Mahallesi'nde yıkılan bir binada bulunan biri çocuk 3 kişiyi kurtardığı bildirildi. Paylaşımda, "Bir ses, bir nefes, bir umut. Diyarbakır Sualtı Arama Kurtarma Timimiz, 5 Nisan bölgesinde yıkılan bir binada bulunan ikisi yetişkin, biri çocuk 3 vatandaşımızı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etmiştir" denildi.

 

aile

 

Enkazda mahsur kalan 4 kişilik aileyi polisler kurtardı

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler birçok ilde olduğu gibi Malatya'da da can kaybı, yaralanmalar ve hasara neden oldu. Deprem nedeniyle Malatya'ya AFAD koordinesinde bir çok ekip sevk edildi. Ekipler, depremin ilk saatlerinden itibaren yoğun mesai harcayarak enkazda kalanları kurtarmaya başladı. Yeşilyurt ilçesinde Hamidiye Mahallesi'nde çöken 3 katlı bir binanın birinci katında yaşları 62 ile 85 arasında değişen anne, baba ve iki oğlu da enkazda mahsur kaldı. Bölgede görevlendirilen Konya İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler enkazdan ses geldiğini fark ederek çalışma yaptı. Ekipler, çalışmasında enkazda mahsur kalan 4 kişilik aileyi küçük bir deliğin çevresindeki betonu çekiçle kırarak sağ olarak kurtardı. Polisler 4 kişilik aileden yaşlı teyzeyi sırtına alarak taşıdı. Sağlık ekiplerine ulaştırılan 4 kişi hastaneye sevk edildi.

 

afad

 

Depremden saatler sonra kurtarıldı

 

Merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem, özelikle Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde de yıkıma neden oldu. Tüm ilçede birçok bina yıkılırken, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, bir enkazda mahsur kalan bir kişi Mersin Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından saatler sonra kurtarıldı.

 

hatay

 

Hatay'da bir çocuk depremden 18 saat sonra sağ kurtarıldı

 

Merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem, özelikle Hatay’ın Samandağ ilçesinde de yıkıma neden oldu. Tüm ilçede birçok bina yıkılırken, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, 5 katlı apartman enkazında mahsur kalan bir çocuk ekipler tarafından 18 saat sonra kurtarıldı.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü