Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Fırtına uyarısı: Hızı 105 kilometreye çıkacak

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Fırtına uyarısı: Hızı 105 kilometreye çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) merakla beklenen hava durumu için güncel bilgileri paylaştı. MGM, 23 Aralık 2023 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanındaki hava koşullarını değerlendirdi. Bugün hava nasıl olacak? İşte detaylar...


Tarih: 23.12.2023 08:08 Güncelleme: 23.12.2023 08:19

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

12 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

 

Antalya, Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Batman, Bitlis, Siirt, Van için sarı kodlu uyarı yapılırken, Şırnak ve Hakkari için de turuncu kodlu uyarı yapıldı.

 

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

hava durumu

 

KARADENİZ'DE 105 KM/SA TAM FIRTINA BEKLENİYOR

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, "Karadeniz’de fırtına bekleniyor" başlıklı uyarıda bulundu.

 

Yapılan uyarıda, "Batı Karadeniz’de rüzgarın 23 Aralık Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerinden 7-9 kuvvetlerinde (50-90 km/sa) kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetle (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 24 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor" ifadeleri yer aldı.

 

Uyarı metninde ayrıca, "Doğu Karadeniz’de rüzgarın cumartesi günü ilk saatlerde batısında, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6-8 kuvvetlerinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 24 Aralık Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor" denildi.

 

Ayrıca ulaşımda aksama yaşanması ihtimali karşısında vatandaşlar uyarıldı.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor