Hakkari suya teslim oldu! Vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle ilçe sular altında kaldı. Bazı vatandaşlar taşkınlar nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.


Tarih: 09.04.2024 00:04 Güncelleme: 09.04.2024 00:08

Hakkari ve ilçelerinde 2 gündür süren sağanak yağışlar nedeniyle birçok noktada sel meydana geldi. Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet, Yenimahalle, Yeşildere, Kanihaydar mahallelerinde sağanak yağmur ve karların erimesi nedeniyle bazı evleri su bastı. Vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler.


Yağış sonrası birçok evin sular altında kaldığını belirten Nuri Yakut, “İnsanlar evlerine girmekte çıkmakta zorlanıyor. Mahallemizde su giderleri yok. Buranın 3 bin nüfusu var. Her yağış sonrası birçok evin etrafını sular kaplıyor. İnsanlar çocuklarını sırtlarına alıp okula bırakabiliyor. Çizme giyerek ancak evlerine girebiliyor. Yetkililerden acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

 

sel


Evine girebilmek için merdiven kullanan Davut Kürekçi ise, "Evimiz sular altında kaldı. Perişan olduk. Evimizden çıkamıyoruz. Çocuklar okula gidemiyor. Evimiz çok zarar gördü. Bu sorun yıllardır devam ediyor. Yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: hakkari bölge su baskını
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor