Hatay'da peş peşe depremler: İki büyük sarsıntıdan anlık bilgiler

Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bölgeden anlık bilgileri canlı olarak aktarıyoruz...


Tarih: 21.02.2023 00:03 Güncelleme: 21.02.2023 14:10

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma ve can kaybına neden olan depremlerin ardından Hatay'da iki büyük deprem meydana geldi.


 

AFAD'dan alınan bilgiye göre; Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen deprem 6.4 büyüklüğünde derinliği 16,74 kilometre olarak belirlenirken, Samandağ ilçesinde meydana gelen deprem ise 5.8 büyüklüğünde 7 kilometre derinliğinde olduğu kaydedildi. İşte Son Dakika gelişmeleri... 

 

 

13:10 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem felaketinin ardından Türkiye'ye Suriye'den sığınmacı akını olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, "Tek yönlü olarak Türkiye'den Suriye'ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz" dedi. 

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BÖLGEYE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

12:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin deprem bölgesi ziyaretleri sürüyor. Erdoğan ve Bahçeli bugün ilk olarak Osmaniye'de olacak.

 

11:20 THY, Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgeye 1646 tahliye seferiyle 296 bin 819 depremzede taşıdı. THY bugün planlanan 81 seferle 14 bin 454 depremzedenin bölgeden tahliyesini gerçekleştireceğini duyurdu.

 

11:11 Hatay'ın Samandağ ilçesinde yeni bir artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD, artçının saat 11.11'de Akdeniz açıklarında ve yerin 5.15 km derinliğinde yaşandığını duyururken depremin büyüklüğünü ise 4.0 olarak açıkladı.

 

11:00 Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde hasar gören tarihi Hatay Valiliği binasının bir bölümü, dün akşam meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde çöktü. 

 

10:45 Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Depremi fırsata çevirenler, kasasını dolduranlar, bu milletin ferdi olamayacağı gibi şerefli de sayılamazlar. Depremler ve afetler bundan sonra da yaşanacaktır. Bu yakıcı gerçekten kaçış yoktur. Depreme ve ilgili yönetmeliklere uygun, dayanıklı binalar yapmaktan başka seçenek yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Kaybedecek zamanımız yoktur. Cumhur İttifakı olarak biz bu ağır yükü kaldırırız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye'mize sahip çıkarız.' ifadelerini kullandı.

 

09:24 90 ARTÇI MEYDANA GELDİ

 

AFAD: Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

 

CAN KAYBI 6'YA YÜKSELDİ

 

07.24 Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Hatay'da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi.

 

06.12 Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 10 saat sonra enkazdan 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Ekiplerin enkazdaki çalışması sürüyor. 

 

01.40 BAKAN KOCA: 294 YARALIMIZ VAR 18’İNİN DURUMU MAALESEF AĞIR

 

Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler