İl il yayınlandı! Arife günü ve bayramda beklenen hava durumu ile sıcaklıklar

İl il yayınlandı! Arife günü ve bayramda beklenen hava durumu ile sıcaklıklar

Arife ve bayramda hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte 9, 10, 11 ve 12 Nisan 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 09.04.2024 08:08 Güncelleme: 09.04.2024 10:04

Bugün arife günü ve yarın bayram...

 

Ramazan'ın bitmesine saatler kala vatandaşlar bugün ve bayram boyunca havanın nasıl olacağını merak ediyor.

 

Peki, bugün ve 3 gün bayram boyunca hava nasıl olacak, yağmur var mı, hava soğuyacak mı? Tüm merak edilen sorulara cevap verdik.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri,Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarı ve yer yer üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğudan, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

arefe günü hava durumu

 

KUVVETLİ RÜZGAR, ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

 

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

uyarı

 

SARI KODLU UYARI

 

Meteoroloji 14 ilimize sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda; Van, Siirt, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana illeri sıralandı.

 

Bayramın 1, 2 ve 3'üncü gününde beklenen hava durumu tahminleri ise şöyle;

 

 

bayramın 1. günü hava durumu

 

bayramın 2. günü hava durumu

 

bayramın 3. günü hava durumu

Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu