Kahreden kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri tespit edilemiyor

İstanbul'dan Van'a gelen yolcu otobüsü Sivas'ın Gürün ilçesinde devrilmiş ve 7 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybeden 7 kişiden 6'sının kimlikleri tespit edilemiyor.


Tarih: 15.10.2023 13:37

Malatya-Kayseri Karayolu Sivas’ın Gürün ilçesi Yazyurdu mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, İstanbul’dan Van’a gitmekte olan Selim A. idaresindeki 44 AK 213 plakalı Van Gölü firmasına ait otobüs bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkarak devrildi. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi ölürken, 24’ü ağır 40 kişi yaralandı. Yaralıların bir bölümü devrilen otobüsün altından çıkartıldı. Cesetler parçalandığı için ölen 7 kişiden 6’sının kimliklerinin henüz tespit edilemediği öğrenildi. Kaza sırasında araçta 2 şoför, bir muavin ve 44 yolcu olduğu belirtildi. Yaralılar ilk etapta Gürün, Pınarbaşı ve Darende devlet hastanelerine kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılar ilk müdahalelerin ardından Sivas, Malatya ve Kayseri’deki hastanelere sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor. Kazaya yağmurun nedeniyle kayganlaşan yolun sebep olduğu düşünülüyor.

 

kaza

 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

Feci kazanın ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı görevlendirdiği iki cumhuriyet savcısı ile kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Kazanın nedeni, kazada ihmal bulunup bulunmadığı çok yönlü olarak araştırılıyor.


Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu