Kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor! Dalgıçlar yaşam odasına ulaşmaya çalışacak

Kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor! Dalgıçlar yaşam odasına ulaşmaya çalışacak

Türk Gemisi Kafkametler, fırtına nedeniyle Zonguldak'ın Ereğli açıklarında batmış, 11 mürettebat ile iletişim kesilmişti. Arama çalışmaları devam ederken, bugün geminin yaşam odasına ulaşılmaya çalışılacak.


Tarih: 22.11.2023 12:01

Kdz. Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım tarihinde meydana gelen olayda, 'Kafkametler' adlı Türk gemisinin batışıyla ilgili arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Fırtına sebebiyle mendireğe çarparak batan gemideki 11 mürettebatın bulunması için gece gündüz süren çabalar henüz sonuç vermedi. Deniz ve hava unsurlarının katıldığı yoğun arama çalışmaları dördüncü gününe girdi. Ekipler, kayıp mürettebatları bulmak için her türlü çabayı gösteriyor. Ancak şu ana kadar yapılan aramalardan somut bir sonuç alınamadı. Geminin yaşam odası tespit edildi ancak görüş mesafesinin 30 santimetre olması dalgıçların işini zorlaştırdı. Çamurun çökmesi ve görüş mesafesinin artmasıyla dalgıçların bugün yaşam odasına ulaşmaya çalışması bekleniyor.

 

kayıp gemi


20 Kasım'da, gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmasının ardından karadan da termal kameralarla geminin battığı bölgenin çevresi sürekli olarak izleniyor. Olayın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edilirken, yetkililer en kısa sürede kayıp mürettebatın bulunması için her türlü desteği sağladıklarını ifade ettiler.


Kayıp mürettebatın aileleri de çalışmaları yakından takip ediyor.


Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu