Doç. Dr. Halil Tekiner’in Makalesi İngiliz Tıp Dergisine Kapak Konusu Oldu

Doç. Dr. Halil Tekiner’in Makalesi İngiliz Tıp Dergisine Kapak Konusu Oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner’in Osmanlı hekimi Ahmed Hilmi Paşa hakkındaki makalesi, İngiliz Tıp Dergisi Journal of Medical Biography’nin Şubat 2019 sayı


Tarih: 07.02.2019 14:07

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner’in Osmanlı hekimi Ahmed Hilmi Paşa hakkındaki makalesi, İngiliz Tıp Dergisi Journal of Medical Biography’nin Şubat 2019 sayısında kapak konusu oldu.

Doç. Dr. Halil Tekiner, Dr. Ahmed Hilmi Paşa’nın Türkiye’de patoloji biliminin kurulmasını sağlamasının yanı sıra, Osmanlı Tıp Cemiyeti’nin kurucularından biri olarak, o dönemde Fransızca olan tıp dilinin Türkçeye dönüştürülmesinde de çok önemli katkıları olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Tekiner, “Osmanlı tıbbına önemli katkılarda bulunmuş bir bilim insanımızın isminin uluslararası literatürde hakkıyla yer almış olmasından mutluluk duyuyorum. Makalemin saygın indekslerde taranan ve İngiliz Kraliyet Tıp Birliği dergileri arasında yer alan Journal of Medical Biography’de yayınlanması ve Dr. Ahmed Hilmi Paşa’nın bu derginin kapak konusu olmasını ise Türk tıp tarihinin uluslararası alanda daha iyi tanınmasına büyük katkılar sağlayacağını umuyorum. Dr. Ahmed Hilmi Paşa’nın isminin Kayseri’nin Gesi Mahallesinde doğduğu yerde yaşatılmasını ise bir kadirşinaslık örneği olarak ayrıca arzu ederim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı