Başkan Hürriyet, “İZMEK’leri daha yukarıya taşıyacağız”

Başkan Hürriyet, “İZMEK’leri daha yukarıya taşıyacağız”

İZMEK kursiyerinin eserlerinin görücüye çıktığı sergi açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Her başarı hayal etmekle başlar, sizlerin de desteğinizle İZMEK’leri çok daha yukarıya taşıyacağız”


Tarih: 10.05.2019 11:20

İZMEK kursiyerinin eserlerinin görücüye çıktığı sergi açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Her başarı hayal etmekle başlar, sizlerin de desteğinizle İZMEK’leri çok daha yukarıya taşıyacağız” dedi.

İzmit Meslek Edindirme Kursları’nın (İZMEK) yılsonu sergileri büyük coşku ile devam ediyor. Çukurbağ, Kadıköy, Hanımeli kurs merkezlerindeki kursiyerlere belgeleri Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. 16 farklı branşta 804 kursiyerin eserlerinin görücüye çıktığı sergi açılışına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, muhtarlar, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Kursiyerlerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Başkan Hürriyet, “Her başarı hayal etmekle başlar, sizlerin de desteğinizle İZMEK’leri çok daha yukarıya taşıyacağız. Hem kadınlarımız hem de şehrimiz kazanacak” dedi.

İZMEK’in hem kadınlar hem de şehir için büyük önem taşıdığına dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, “Yaptıklarınızla, emeklerinizle şehrimize değer katan eserleri ortaya çıkarıyorsunuz. Emekleri, katkıları için kursiyerlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerçekleştirdiğimiz İZMEK açılışlarımızda üzerine basa basa vurguladığımız konuyu bir kez daha dile getirmek istiyoruz. İZMEK’ler ilk etapta kadınlarımızın hobi anlamında bir şeyler yapması, üretmesi üzerinde başlamış olabilir ama şimdi bu kurslarımız bir üretim mekanizması haline geldi. Ama gördüğüm bir tablo var ki, sadece kursiyerlerin katıldığı, sadece kursiyerlerin birbirine yaptığı eserleri gösterdiği, sergilediği toplum daha fazla kesiminin buraya daha fazla çekim merkezi haline getirilemediği bir alan haline dönüşmüş” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve sergiler gezildi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler