İzmit Belediyesi’nin oyun terapisi ilgi görüyor

İzmit Belediyesi’nin oyun terapisi ilgi görüyor

İzmit Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak çalışması olan Aile Rehberlik Merkezi yeni yöntemlerle ailelere rehberlik yapmaya devam ediyor.Cephanelik Mesire Alanı Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ içerisinde hizmet veren bi


Tarih: 07.03.2019 12:26

İzmit Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak çalışması olan Aile Rehberlik Merkezi yeni yöntemlerle ailelere rehberlik yapmaya devam ediyor.

Cephanelik Mesire Alanı Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ içerisinde hizmet veren birimde başlatılan yeni uygulama ile ailelerle oyun terapisi yöntemiyle görüşmeler gerçekleştiriliyor. Psikolog Seyhan Türkmen’in “yetişkinler için danışmanlık ne ise çocuklar için de oyun terapisi odur” şeklinde ifade ettiği terapi yöntemiyle aileler çocukları konusunda bilinçlendiriliyor.

Terapi yöntemiyle ilgili bilgiler sunan Psikolog Seyhan Türkmen, “Oyun terapisi çocukların uyumlu ve mutlu bir şekilde yaşamalarını hedefleyen gelişimsel bir terapi şeklidir. Oyun terapisi oyunla çocuğun kendini ifade edilmesi için doğal ortamda bulunması temeline dayanır” dedi.

İzmit Belediyesi yetkilileri de “Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak verilen bu hizmet randevu yöntemiyle verilmektedir. Oyun terapisi hizmetini almak isteyen vatandaşlarımız 0 262 318 00 00 nolu numaradan randevu alabilirler “ diye konuştular.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Hakkari'de bir ailenin korku dolu anları! Kaybolan çocuk bakın nerede bulundu

Meteoroloji'den toz taşınımı ve sağanak uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Reisi için seferber oldular! Van'dan arama kurtarma ekibi bölgeye gitti

Helikopterin enkazına ulaşıldı! İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı