Körfez’de Hacet Bayramı hazırlığı

Körfez’de Hacet Bayramı hazırlığı

Körfez’de Uzun Yıllara Dayanan Bir Gelenek Olan Hacet Bayramı, Bu Sene De 25 Ağustos Pazar Günü Hereke Yaylası’nda Gerçekleştirilecek.


Tarih: 23.08.2019 10:04

Körfez’de uzun yıllara dayanan bir gelenek olan Hacet Bayramı, bu sene de 25 Ağustos Pazar günü Hereke Yaylası’nda gerçekleştirilecek.

Körfez Belediyesi, 25 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan program ile Hacet Bayramı Körfez’de yeniden kutlanacak. Hacet Bayramı programı, Hereke Yaylası’nda Pazar günü saat 12.00’de başlayacak. Allah’a verdiği hasat için şükretmek, hayırlısı ile hasat yapmak, gelecek yılların daha bereketli olmasını dilemek amacıyla geçmişte gerçekleştirilen ve günümüze kadar devam eden Hacet Bayramı programı kapsamında birçok etkinlik yer alacak. Hereke Yaylası’ndaki piknik alanında yapılacak program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Öğle namazının kılınması ve duaların edilmesi sonrasında da ikramlarda bulunulacak. Unutulmaya yüz tutan geleneksel yarışmalarla etkinliklerin süreceği Hacet Bayramı’na ulaşım içinde Hereke merkezden araçlar kaldırılacak.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi