Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Mehmet Şimşek

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Mehmet Şimşek'ten açıklama var

Kredi kartına taksit kaldırıldı iddialarına yönelik açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" dedi.


Tarih: 27.02.2024 09:51

Sosyal medyada ortaya atılan "Kredi kartlarına taksit uygulaması sonlandırıldı" iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Çok sayıda haber sitesi konuyu manşetlerine taşırken, iddialara yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

 

ŞİMŞEK: BİZDEN DUYMADIĞINIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin iddiaları yalanlayan açıklamasını alıntılayan Bakan Şimşek, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk.

 

Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

 

mehmet şimşek

 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

 

Mehmet Şimşek'in alıntıladığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler yer alıyordu; "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

 

Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz."

 

dezenformasyon

 

haberler


Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu