Kriz sona erdi! Kocaeli'de fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan teslim oldu

Kocaeli'deki fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırgan, polis operasyonuyla yakalandı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, saldırganın fabrikanın eski çalışanı olduğunu açıkladı.


Tarih: 02.02.2024 00:33 Güncelleme: 02.02.2024 00:48

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren uluslararası bir firmaya ait fabrikada, 7 kişinin silah ve üzerinde bombayı andıran düzenekle rehin alınmasıyla ilgili kriz çözüldü. Fabrika işçilerini rehin alan saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

 

Seddar Yavuz

 

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yavuz, Gebze'deki rehine krizinin sona erdiğini söyledi. Vali Yavuz, "Silahlı saldırgan etkisiz hale getirildi. Rehineler kurtarıldı. Eylemi yapan fabrikanın eski çalışanı." ifadelerini kullandı.

 

Cem Akar

 

REHİNE ALINAN ESRA AKAR'IN EŞİ KONUŞTU

 

Yaşananlara ilişkin konuşan rehine Esra Akar'ın eşi Cem Akar, "Şahıs eşime canlı yayın açtırmış. Oradaki şahısın amacı tüm Türkiye’ye sesini duyurabilmekmiş. İçerdeki rehinlerin sağlık durumu iyi. Adamın istekleri varmış. Adamın isteklerinin yerine getirilmesi bekleniyor" diye konuştu. İbrahim Y.'nin isteklerinden bahseden Akar, "Beyefendi kendisine özel araç tahsis edilmesini istiyormuş. Buyursun gelsin, ben aracı kendisine tahsis ederim. Ayrıca, 'Kapıları açın' diyormuş. Ne kapısıysa açın gitsin. İçerdeki arkadaşlardan birinin doğum günüydü. Hatta kişinin doğum günü pastasını da ben almıştım. Doğum günü kutlanırken şahıs canlı yayın açtı. Canlı yayından sonra şahıs sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Durum bu şekilde" ifadelerini kullandı.

 

sosyal medya

 

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM YAPTI

 

Şahıs ise sosyal medya hesabından zaman zaman paylaşım yaptı. Şahsın bir paylaşımda, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey, benim için Filistin'e dua etmek gibi dua etmektir" dediği, bir sonraki paylaşımında ise, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasındır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun o kapının açılacağına inanmışım ben" ifadelerini kullandığı görüldü.

 

kutlama

 

İŞÇİLERDEN BİRİNİN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

 

Doğum günü olan personelin, olaydan önceden alınan pastaya konulan mumları üflemesi ve ardından arkadaşlarına sarıldı.

 

drone

 

FABRİKA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) İhsan Dede Caddesi'nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren Procter & Gamble (P&G) isimli fabrika havadan görüntülendi.

 

saldırgan

 

İÇERİDEN İLK FOTOĞRAF

 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edilen şahsın fotoğrafı ortaya çıktı. Üzerinde bomba olduğunu öne süren şüphelinin, "Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görüldü.


Anahtar Kelimeler: kocaeli rehine kriz son dakika
Abone Ol 

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı

Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Sel ve baskınları yaşanacak! 18 kente sarı kodlu uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

İpekyolu Belediyesi terör merkezine mi dönüştürülüyor? Terörist yakınlarına önemli görevler veriliyor