Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 12 ilimize sarı kodlu uyarı yapıldı

Kuvvetli sağanak yağış geliyor! 12 ilimize sarı kodlu uyarı yapıldı

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte, 15 Ekim 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 15.10.2023 08:08 Güncelleme: 15.10.2023 08:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Akşam saatlerinde Denizli, Aydın'ın doğusu, Muğla'nın iç bölgeleri, Antalya'nın içbatı bölgeleri ve Hatay sahilinde yağışlar başlayacak. Aynı zamanda Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile (Ardahan, Kars, Iğdır ve Van hariç) Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya'nın batısı, Tokat ve Karaman çevresinde aralıklı sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların bu gece Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay sahilinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yarın ise Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde ile Niğde ve Kayseri'nin doğu ilçelerinde yerel olarak şiddetli yağışlar bekleniyor.

 

Gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı yaşanması öngörülüyor. Yağış alan bölgelerde sıcaklıklar düşecek ve mevsim normallerinin altına inecek, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Genel olarak rüzgarların batı ve güneybatıdan hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Anahtar Kelimeler: hava durumu son dakika
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü

Van'da kaçak inci kefali avlayan 4 kişiye 85 bin 394 lira ceza kesildi

Çocukların dedikodu kavgası! 16 yaşındaki akranını vurdu

Taha Duymaz ve iki kardeşi depremde hayatını kaybetti! Acılı annenin buruk günü

Yabancıların sağlık giderleri ücretsiz mi olacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var