Kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar var! 11 ilimize sarı kodlu uyarı geldi

Kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar var! 11 ilimize sarı kodlu uyarı geldi

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte, 11 Ekim 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 11.10.2023 08:08 Güncelleme: 11.10.2023 08:11

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacakken, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İskenderun Körfezi çevresinde sağanak yağışlar, hatta gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava yaşayacaktır. Yağışların özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (1800 metre yükseklikte) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağışların beklendiği unutulmamalıdır.

 

Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısı, pus ve yer yer sis olasılığına karşı dikkatli olunmalıdır. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevresinde yer yer kuvvetli yağışlar beklenmesi nedeniyle olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

 

Ayrıca, Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esmesi beklenmektedir. Bu nedenle, rüzgarın etkisi altındaki bölgelerde dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Anahtar Kelimeler: hava durumu son dakika
Abone Ol 

Hakkari'de belirsiz cisim patladı: 1 kişi yaralandı

Okul müdürü cinayeti! Bu nasıl vahşet: İnsan izlerken yüreği parçalanıyor

Bitlis'te iki adrese tarihi eser operasyonu! Onlarcası ele geçirildi

Memleket için can veren kahramanların anneleri iyi ki varsınız

Trafik cezası yazma yetkileri vardı! Yaşa takıldılar

Hasarlı 4 katlı bina iş makinesi darbesiyle yıkıldı

Genelevde büyük olay çıktı! Müşteri hastanede, patron hapishanede