Acı haberi geldi: Sabina Toziya hayatını kaybetti

Acı haberi geldi: Sabina Toziya hayatını kaybetti

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde, Hayriye Ana karakterini canlandıran Sabina Toziya, 75 yaşında hayatını kaybetti.


Tarih: 11.08.2021 08:29

Son olarak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Hayriye Çakırbeyli' karakterini canlandıran Sabina Toziya'dan acı haber geldi. Geçtiğimiz ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olan usta oyuncu, yaşamını yitirdi. Toziya'nın vefatını dizinin senaristi Bahadır Özdener duyurdu. Özdener, "Çok kıymetli Sabina Toziya'yı, Rahmeti Rahman'a uğurladık. Allah'tan annemize rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz." dedi.

Sabina Toziya

"BOĞAZIM DÜĞÜM DÜĞÜM..."

Oktay Kaynarca ise, "Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım Yaradanın... Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk kocaman bir hiçlik boğazım düğüm düğüm... Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu…" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Sabina Toziya hayatını kaybetti

Sabina Toziya, 17 Nisan 1946'da Makedonya Üsküp'te doğdu. 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Afife Hatun' karakterini canlandırmıştı. Toziya ayrıca, 'Bal Kaymak' ve 'Annemin Yarası' adlı filmlerde de rol almıştı. Usta sanatçı, 2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' adlı diziden ayrılmıştı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler